Сирний сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Приготувати такий сир будинку дуже просто. Було б молоко і бажання.
Опис приготування:
Дуже смачний сирний сир можна швидко приготувати за допомогою цього простого рецепту. Якщо ви не змогли ніде знайти ферменту пепсину - не турбуйтеся. Просто заквасьте домашнє молоко сметаною і дочекайтеся, поки воно не скисне. А все решта процеси повторіть за рецептом. Я сподіваюся, що простий рецепт приготування сирного сиру в домашніх умовах вам сподобається і ви ще не раз їм скористаєтеся. Удачі вам і смачного сиру!
- Молоко - 7 літрів
- Розчин пепсину - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода кип'ячена холодна - 100 мілілітрів
Розчин пепсину розводимо в холодній кип'яченій воді.
Додаємо розчин в тепле молоко. Температура молока 30-35 градусів. Добре розмішуємо і ставимо в тепле місце приблизно на 1 час.
За цей час молоко має як-би прокиснути і згорнутися. Одержаний згусток нарізаємо на кубики і залишаємо в спокої хвилин на 10-15. Потім ставимо на маленький вогонь і починаємо нагрівати, акуратно помішуючи, до температури 50-55 градусів. У нас повинні вийде досить дрібні сирні зерна.
Як тільки сирні зерна почнуть ставати злегка гуязиками на дотик, виливаємо всю масу в друшляк. Сироватка нам знадобиться, тому не варто її виливати. Коли вся сироватка сама стече, викладемо на отриманий сир вантаж вагою 1, 5-2 кг. Ми залишаємо сир під пресом години на 2. Приготуємо розсіл - 1л сироватки і сіль прокип'ятимо і остудити. Заллємо вийшов розсолом відпресований сир годин на 8-10.