Сирні булочки з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Сирні булочки з заварного тіста (або Гужеро) подають до супів і бульйонів, як закуску до вина або до вашої ранкової чашки кави. Гужеро виходять «на один укус», а рука так і тягнеться за наступним.
Візьміть собі на замітку, як приготувати сирні булочки з заварного тіста. В залежності від того, який використовуєте сир, з таким смаком і будуть ваші сирні булочки. Хочете яскраво виражений смак - беріть пармезан. Я вважаю за краще сир "російський" - економно і смачно, також можна додати паприку або часник.
- Вода - 125 мілілітрів
- Олія - 50 грам
- Борошно - 75 грам
- Сир твердий - 75 грам
- Паприка - 1 Чайна ложка
Покладіть масло в сотейник з водою, доведіть його до кипіння. Зніміть з вогню, додайте борошно і замісіть тісто в м'який клубок.
Трохи остудіть і додайте 1 яйце, перемішайте, потім додайте друге яйце і знову перемішайте.
Додайте паприку і тертий на дрібній тертці сир, добре перемішайте. Для вираженого смаку на цьому етапі можете додати часник.
Розкладіть тісто на силіконовий килимок або пергамент за допомогою кондитерського шприца або чайної ложки. Запікайте сирні булочки в розігрітій до 220 градусів духовці 20-25 хвилин.
Остудіть булочки в духовці, відкривши дверцята. Гужеро можна подавати як теплими, так і холодними. Приємного вам апетиту!