Рецепт Сир з пліснявою в домашніх умовах фото

Сир з пліснявою в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На обід
Кількість порцій: 1
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Хочете освоїти професію домашнього сировара і почати виготовляти сир з цвіллю? Тоді цей рецепт для вас!

Опис приготування:

Вам подобається сир з цвіллю і ви хочете приготувати такий сир, а не купувати в магазині? Я розповім вам, як зробити сир з цвіллю в домашніх умовах. Рецепт приготування сиру з пліснявою в домашніх умовах нескладний, але вимагає уваги, часу і терпіння. Ну і дотримання правил, які я постараюся доступно пояснити в рецепті. Отже, приступаємо.

1. Молоко нагріваємо до температури 32-35 градусів.

2. З половини магазинного сиру з пліснявою необхідно акуратно зібрати цвіль і розмішати її в 0, 5 склянки теплого молока. Дати постояти приблизно годину.

3. Таблетки пепсину подрібнюємо в порошок і розчиняємо в 100 мл води.

4. Додаємо розчин цвілі і розчин таблеток в молоко і добре розмішуємо. Накриваємо і ставимо в тепле місце приблизно на 1 час.

5. За цей час молоко сквашується і повинен утворитися згусток, схожий на желе. Сироватка повинна бути жовтуватого кольору. Нарізаємо згусток на невеликі шматочки. Обов'язково перевірте - розбився чи згусток ближче до дна каструлі.

6. Ми залишаємо хвилин на 15, щоб сирні шматочки осіли на дно.

7. Збираємо шумівкою сирні шматочки і викладаємо в друшляк або в формочку для сиру з дірочками.

8. Сир нічим не притискаємо, сироватка повинна сама стікати протягом приблизно 12 годин. За цей час потрібно акуратно перевертати шматочок кілька разів.

9. Через 12 годин сир виймаємо з формочки, обтерти сіллю і залишити сохнути при кімнатній температурі ще на 12 годин. Для того, щоб сир сіх, його викладають на спеціальну дренажну кришку з дірочками.

10. З залишився шматочка магазинного сиру взяти цвіль і розвести в 50 мл теплого молока. Розмішуємо і залишаємо на годину.

11. Підсохлий сир проколюємо стерильними товстими спицями або дерев'яними паличками і залити в утворилися дірки розчин цвілі. Можна це робити шприцом, але дірочки робити ширше ніж товщина голки.

12. Беремо дві стерильних! !! пластикових баночки. Одна поменше, інша трохи більше і з кришкою. У меншій баночці необхідно зробити отвори, чим частіше, тим лучше.В неї укладаємо наш сир. У баночку побільше наливаємо чайну ложку кип'яченої води.

13. Вкладаємо баночку з сиром в баночку з водою і прикриваємо кришкою. Чи не закриваємо герметично! Сир повинен лежати при кімнатній температурі приблизно 7-10 днів. За цей час на ньому повинна вирости цвіль. Кожні 2 дня сир треба перевертати. Ну ось сир готовий, можна його пробувати, а можна загорнути в пергамент і дати йому дозріти в холодильнику ще тиждень. Нехай у вас все вийде.

  • Молоко домашнє - 3, 5 L
  • Acidin-пепсин - 6 штук (таблетки)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Сир дор-блю - 50 грам
Вам подобається сир з цвіллю і ви хочете приготувати такий сир, а не купувати в магазині? Я розповім вам, як зробити сир з цвіллю в домашніх умовах. Рецепт приготування сиру з пліснявою в домашніх умовах нескладний, але вимагає уваги, часу і терпіння. Ну і дотримання правил, які я постараюся доступно пояснити в рецепті. Отже, приступаємо.

1. Молоко нагріваємо до температури 32-35 градусів.

2. З половини магазинного сиру з пліснявою необхідно акуратно зібрати цвіль і розмішати її в 0, 5 склянки теплого молока. Дати постояти приблизно годину.

3. Таблетки пепсину подрібнюємо в порошок і розчиняємо в 100 мл води.

4. Додаємо розчин цвілі і розчин таблеток в молоко і добре розмішуємо. Накриваємо і ставимо в тепле місце приблизно на 1 час.

5. За цей час молоко сквашується і повинен утворитися згусток, схожий на желе. Сироватка повинна бути жовтуватого кольору. Нарізаємо згусток на невеликі шматочки. Обов'язково перевірте - розбився чи згусток ближче до дна каструлі.

6. Ми залишаємо хвилин на 15, щоб сирні шматочки осіли на дно.

7. Збираємо шумівкою сирні шматочки і викладаємо в друшляк або в формочку для сиру з дірочками.

8. Сир нічим не притискаємо, сироватка повинна сама стікати протягом приблизно 12 годин. За цей час потрібно акуратно перевертати шматочок кілька разів.

9. Через 12 годин сир виймаємо з формочки, обтерти сіллю і залишити сохнути при кімнатній температурі ще на 12 годин. Для того, щоб сир сіх, його викладають на спеціальну дренажну кришку з дірочками.

10. З залишився шматочка магазинного сиру взяти цвіль і розвести в 50 мл теплого молока. Розмішуємо і залишаємо на годину.

11. Підсохлий сир проколюємо стерильними товстими спицями або дерев'яними паличками і залити в утворилися дірки розчин цвілі. Можна це робити шприцом, але дірочки робити ширше ніж товщина голки.

12. Беремо дві стерильних! !! пластикових баночки. Одна поменше, інша трохи більше і з кришкою. У меншій баночці необхідно зробити отвори, чим частіше, тим лучше.В неї укладаємо наш сир. У баночку побільше наливаємо чайну ложку кип'яченої води.

13. Вкладаємо баночку з сиром в баночку з водою і прикриваємо кришкою. Чи не закриваємо герметично! Сир повинен лежати при кімнатній температурі приблизно 7-10 днів. За цей час на ньому повинна вирости цвіль. Кожні 2 дня сир треба перевертати. Ну ось сир готовий, можна його пробувати, а можна загорнути в пергамент і дати йому дозріти в холодильнику ще тиждень. Нехай у вас все вийде.

Схожі рецепти