Сир з дірками в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
А ви пробували хоч раз готувати сир в домашніх умовах? процес, звичайно, не простий, але це того варте! Сир виходить твердим, чимось нагадуючи голландський, зі"знаменитими" дірочками.
Опис приготування:
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування сиру з дірками в домашніх умовах. Молоко варимо з сиром, розім'явши масу до однорідності. Потім відціджуємо зайву рідину, з'єднуємо на водяній бані сирну масу зі збитими яйцями і розтопленим маслом. Знову перемішуємо масу до однорідності, перемещаем її в целофан і чекаємо, поки охолоне. Кладемо сир в холодильник. Через годину - все готово! Дивіться більш детальний рецепт, як приготувати сир з дірками в домашніх умовах, нижче.
- Молоко - 1 літр
- Сир домашній - 1 кілограм
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
Молоко поставимо варитися на водяну баню.
Додаємо в нього домашній сир.
Чистою рукою сильно"жмакаем" сир, проробляючи процедуру, поки молоко не нагрілося занадто сильно.
Знімаємо каструлю з вогню. Іншу каструлю застилає марлею, виливаємо в неї нашу сирну масу. Кінці марлі зав'язуємо, підвішуємо її над раковиною, щоб стікала сироватка.
Поки сироватка стікає, збийте в мисці два яйця з 1 ç.l. Солі і перцем.
Розтопити масло на водяній бані. Збиті яйця з'єднайте з розтопленим вершковим маслом, потім додайте сирну масу.
Розтираємо все до однорідності, щоб не було грудочок.
Приблизно такої консистенції повинна вийти маса.
Тарілку застилає целофаном, швидко викладаємо на неї гарячий сир. Замотуємо його целофаном, чекаємо, поки він охолоне. Потім перекладаємо сир в холодильник.
Смачного!