Сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сир в домашніх умовах не йде ні в яке порівняння з сиром, який продається в супермаркетах. Домашній - в рази смачніше і свіже. Та й приготовлений своїми руками є завжди приємніше
Опис приготування:
Мої близькі друзі, коли йдуть до мене в гості, завжди знають, що на столі закусок обов'язково з'явиться сир, приготований в домашніх умовах. На шведському столі закусок сир в домашніх умовах - незамінна штука. Калорійна, правда, так що будьте обережні
Хочете знати, як приготувати сир в домашніх умовах? Буду люб'язна і поділюся своїм рецептом, який за роки практики відточений до найдрібніших подробиць. Сир завжди виходить ідеальний. Робіть все строго за рецептом - і у вас все вийде!
- Молоко - 1 літр
- Яйця - 4 штуки
- Крем 20% жир. - 500 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
У каструльці доведіть молоко до кипіння. Злегка помішуйте молоко ложкою або віночком, щоб воно не підгорає і не прилипало до дна.
Збийте яйця з сіллю. Додайте сметану.
Збивайте, поки не отримаєте гладку, рівну текстуру.
Вилийте яєчну суміш в кипляче молоко.
Варіть, помішуючи, рівно 7 хвилин.
Друшляк застеліть марлею. Виливайте вміст каструлі в друшляк.
Вся рідина стече, а в марлі у вас залишиться сир.
Зберіть марлю від країв до центру, вичавіть якомога більше сироватки з сиру.
Марлю з сиром кладемо на тарілку і притискаємо зверху якимось пресом. Ми залишаємо під пресом на 5-6 годин в сухому прохолодному місці (в холодильник не рекомендую, але і на спеці стояти не повинно).
Власне, от і все. Сир в домашніх умовах готовий, можна нарізати і подавати на стіл закусок. У холодильнику зберігається до тижня.