Рецепт Сир «Пошехонський» в домашніх умовах фото

Сир «Пошехонський» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Новий рік

Це аналог "пошехонского сиру", приготованого в домашніх умовах. Сир виходить дуже приємною консистенції і добре зберігається. Для пікантності я додаю оливки. Пробуємо!

Приготуємо сир "пошехонський" в домашніх умовах. Сир готується на основі сирної маси, змішаної з молоком, маслом, яйцями, содою і зеленню. Для особливої ​​пікантності додаємо в сир оливки. Готовий сир відмінно підходить до вину! Гарного дня!

  • Сир - 1 кілограм
  • Молоко - 1 літр
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оливки - 50 грам
  • Маслини - 50 грам
  • Зелень - За смаком
сир
Засипаємо сир в каструлю, вливаємо молоко. Перемішуємо і доводимо до кипіння, зверху повинна проявиться світла сироватка.
сир
Застелите друшляк марлею і помістіть його на каструлю. Перелийте сирну суміш в друшляк і відцідити сироватку. Масу помістіть в холодильник на 40 хвилин.
сир
Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з яйцями і содою.
сир
Перелийте масу в каструлю і додайте подрібнену зелень. Підігрійте масу на повільному вогні.
сир
Додайте сир з холодильника, ретельно все розім'явши виделкою.
сир
Коли закипить, перемішуємо все дерев'яною ложкою і доводимо до однорідності. Для щільності сиру витримуємо масу на вогні 25-30 хвилин. Перекладіть сир в посуд для зберігання, додайте оливки і маслини (цілком), рівномірно розподіливши їх. Накрийте сир плівкою, змащеній вершковим маслом і поставте на 1 добу в холодильник.
сир
Смачного!

Схожі рецепти