Рецепт Сир моцарела в домашніх умовах фото

Сир моцарела в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Молоко
ПП рецепти
На полуденок, На сніданок

Домашній сир моцарелла дуже смачний і приготувати його може кожен.

Смачний і ніжний сир моцарелла для салатів або для піци можна приготувати самому. Випробуйте себе в новій справі - в сироварінні. Процес досить захоплюючий, повірте. Рецепт приготування сиру моцарелла в домашніх умовах досить простий. Для того, щоб сир вийшов вам знадобиться домашнє! молоко і фермент пепсин. Фермент можна купити в аптеках або заязикати по інтернету. Розповідаю, як зробити сир моцарелла в домашніх умовах. Читаємо і дивимося фото, а потім насолоджуємося результатом.

  • Молоко домашнє - 3 L
  • Лимонна кислота - 7 грам
  • Розчин пепсину - 2 чайних ложки
  • Вода - 200 мілілітрів (холодна кип'ячена)
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 1
Розчиняємо в холодній кип'яченій воді лимонну кислоту.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 2
Пепсин теж розводимо в половині склянки холодної кип'яченої води.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 3
У холодну молоко вливаємо розчин лимонки і повільно нагріваємо до 32 градусів. Потім знімаємо каструлю з молоком з плити і вливаємо в нього розчин пепсину. Добре розмішуємо і залишаємо в спокої хвилин на 20-30. У каструлі повинен вийде згусток сирної маси.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 4
Розрізаємо згусток на невеликі кубики.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 5
Хвилин через 5 ставимо каструлю на невеликий вогонь і повільно нагріваємо до 35 градусів. Постійно помішувати.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 6
Проціджуємо через друшляк, трохи притиснувши. Повинен вийти еластичний і пружний згусток сиру.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 7
Наливаємо в каструлю 1, 5 літра води і нагріваємо її до 80 градусів. Надягаємо рукавички, беремо 4-5 частина отриманої маси і кидаємо в гарячу воду на пару хвилин. Як тільки шматочок маси стане тягучим, виймаємо його з води і розтягуємо і складаємо кілька разів.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 8
Після того, як кілька разів розтягнули і склали сирну масу, сформуємо кулька. Гарячий кульку моцарелли кидаємо в миску з холодною водою.
сир моцарела в домашніх умовах - фото крок 9
Остигнула моцарелу можна їсти відразу, а можна трохи Просолов. Зберігатися домашня моцарелла може 3-4 дня в розсолі. Для розсолу розчиніть в 1 л сироватки 4 столових ложки солі.

Схожі рецепти