Рецепт Сир «косичка» в домашніх умовах фото

Сир «косичка» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл

Дуже популярний сир "косичка" можна приготувати в домашніх умовах! Звичайно ж доведеться попрацювати, витративши свій час, в результаті вийде відмінна закуска до пива чи просто на святковий стіл.

Приготуємо сир "кіски" в домашніх умовах. Для приготування сиру знадобиться всього три інгредієнти: молоко, закваска і сіль. Молоко змішується з закваскою і настоюється до необхідної консистенції. Далі сир по черзі заливається холодною і гарячою водою, стаючи при цьому м'яким і еластичним. В кінці формуються "сирні нитки", які необхідно засолити і сплести в косичку. Хай щастить!

  • Молоко - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Дріжджі "пепсин" - За смаком
сир
Молоко прогреваем до 35 градусів, додаємо закваску, перемішуємо і прибираємо в тепле місце ан 1 час (для згортання). Маса перетвориться в грудочки, які потрібно відкинути на друшляк, застелений марлею (щоб стекла рідина).
сир
Перевіряємо сир, опустивши його в гарячу воду. Якщо він легко тягнеться і не рветься - значить все йде за планом. Якщо ж рветься - залишаємо сир ще на деякий час. Ріжемо сир на шматочки і заливаємо холодною водою на 20 хвилин. Потім кладемо сир в алюмінієвий посуд і заливаємо гарячою водою (65 градусів). Помішуємо, поки сир не стане еластичним і однорідним.
сир
Гарячий сир перекладаємо в воронку, підвішену над каструлею з розсолом (вода + сіль). Під вагою сир стікає вниз, утворюючи тонкі нитки. Ми залишаємо його в "сольовий ванною" з 5-6 годин. Після чого заплітаємо в косичку і зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти