Сир фетакса в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати апетитний і ніжний сирок своїми руками? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування сиру фетакса в домашніх умовах, який ідеально підійде для салатів і закусок.
Цей класичний рецепт сиру фетакса в домашніх умовах - відмінний варіант для приготування натурального і дуже смачного продукту. Такий сир ідеальний для салатів, завдяки своїй текстурі і помірною солоності.
- Молоко - 3 L
- Дріжджі + фермент - 1 штука
- Сіль - За смаком
1. У тепле молоко ввести закваску і фермент. Через 10-15 хвилин акуратно перемішати і поставити на вогонь. Приблизно через 45-50 хвилин маса схопиться.
2. Її потрібно відокремити від країв і нарізати гострим ножем на смужки.
3. Потім невеликими кубиками. Так буде легше стежити за консистенцією отделяющегося сиру і кольором сироватки.
4. Акуратно перемішати і залишити тужити, поки сир не почне ущільнюватися.
5. Підготувати шматочок марлі або тонкої тканини. Викласти туди створоженного шматочки.
6. Як вид, рецепт приготування сиру фетакса в домашніх умовах досить простий. Ось таким буде сир, коли сироватка стече.
7. Тепер тканину потрібно зав'язати і повісити сир, щоб позбавиться від надлишок рідини. Цей простий рецепт сиру Фетакса в домашніх умовах не передбачає використання преса.
8. Перед тим, як залишити сир приблизно на добу, щоб він вилежатися, поверхні зверху можна присипати сіллю (але це за бажанням).
9. Через добу сир сформувався і його можна пробувати. Щоб він прилипав до ножа (а таке частенько буває) його можна на 5 хвилин відправити в морозилку, а потім нарізати.
10. Класичний рецепт сиру фетакса в домашніх умовах можна доповнити не тільки сіллю, але і різними спеціями, в яких можна обваляти вже нарізані шматочки сиру і відразу подавати до столу.
11. Обов'язково спробуйте приготувати цей ніжний і смачний сирок будинку.