Рецепт Сир брі в домашніх умовах фото

Сир брі в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня , Абхазька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Фуршет

Король сирів своїм руками і на своїй кухні. Чому б не замахнутися на таке?

Хочете перевірити який з вас сировар? Якщо ви любите насолоджуватися смаком сирів з цвіллю і любите експериментувати - для вас рецепт приготування сиру брі в домашніх умовах.

1. Ділимо кількість кип'яченої води, вказане в рецепті на дві чашки. В одній розчиняємо лимонну кислоту, в інший - розводимо сичужний фермент.

2. Молоко нагріваємо до 30-35 градусів і вливаємо в нього розчин лимонної кислоти, добре розмішуємо, потім додаємо сичужний фермент і знову добре розмішуємо.

3. Накриваємо каструлю з молоком кришкою і ставимо на 1 годину в тепле місце.

За цей час молоко повинно згорнутися в згусток.

4. Нарізаємо згусток прямо в каструлі на маленькі кубики. Ми залишаємо хвилин ан 10-15.

5. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і нагріваємо до 40-45 градусів. Весь час акуратно заважаємо сир.

6. Прибираємо каструлю з вогню і даємо постояти хвилин 15-20. Сирні зерна повинні осісти на дно каструлі.

7. Проціджуємо вміст каструлі через друшляк, застелений марлею. Даємо стекти сироватці години 2-3.

8. Злегка солимо сирну масу, перемішуємо і викладаємо у форму з дрібними дірочками.

9. Даємо сиру обсохнути на тканини 1-2 дня, періодично міняючи тканину на суху.

10. З шматочка покупного сиру брі акуратно зрізаємо цвіль - без шматочків сиру! !! . Натираємо цвіллю наш шматок сиру з усіх боків.

11. Укладаємо сир в контейнер з кришкою і ставимо в холодильник. Через 4-5 днів на сирі повинна почати рости біла цвіль. Через 10-14 днів її буде вже досить багато.

12. Викладаємо сир в контейнері на лист пергаментного паперу нижньою стороною догори і чекаємо ще 10-14 днів, щоб цвіль виросла і на цій стороні сиру.

Ну от і все, насолоджуйтеся власноруч зробленим сиром

  • Молоко - 3 L (домашнє)
  • Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
  • Сичужний фермент - 0, 1 грами (мате)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Брі сир - 50 грам (для того, щоб взяти з нього цвіль)
  • Вода - 150 мілілітрів (холодна кип'ячена)
Хочете перевірити який з вас сировар? Якщо ви любите насолоджуватися смаком сирів з цвіллю і любите експериментувати - для вас рецепт приготування сиру брі в домашніх умовах.

1. Ділимо кількість кип'яченої води, вказане в рецепті на дві чашки. В одній розчиняємо лимонну кислоту, в інший - розводимо сичужний фермент.

2. Молоко нагріваємо до 30-35 градусів і вливаємо в нього розчин лимонної кислоти, добре розмішуємо, потім додаємо сичужний фермент і знову добре розмішуємо.

3. Накриваємо каструлю з молоком кришкою і ставимо на 1 годину в тепле місце.

За цей час молоко повинно згорнутися в згусток.

4. Нарізаємо згусток прямо в каструлі на маленькі кубики. Ми залишаємо хвилин ан 10-15.

5. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і нагріваємо до 40-45 градусів. Весь час акуратно заважаємо сир.

6. Прибираємо каструлю з вогню і даємо постояти хвилин 15-20. Сирні зерна повинні осісти на дно каструлі.

7. Проціджуємо вміст каструлі через друшляк, застелений марлею. Даємо стекти сироватці години 2-3.

8. Злегка солимо сирну масу, перемішуємо і викладаємо у форму з дрібними дірочками.

9. Даємо сиру обсохнути на тканини 1-2 дня, періодично міняючи тканину на суху.

10. З шматочка покупного сиру брі акуратно зрізаємо цвіль - без шматочків сиру! !! . Натираємо цвіллю наш шматок сиру з усіх боків.

11. Укладаємо сир в контейнер з кришкою і ставимо в холодильник. Через 4-5 днів на сирі повинна почати рости біла цвіль. Через 10-14 днів її буде вже досить багато.

12. Викладаємо сир в контейнері на лист пергаментного паперу нижньою стороною догори і чекаємо ще 10-14 днів, щоб цвіль виросла і на цій стороні сиру.

Ну от і все, насолоджуйтеся власноруч зробленим сиром

Схожі рецепти