Шулюм з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Şuljum - це таке кавказьке перша страва, яке готується в казані. А ми зробимо шулюм з яловичини в домашніх умовах, а дим багаття замінимо копченостями. Дуже смачно і ситно, рекомендую!
Опис приготування:
Звичайно, я не стану стверджувати, що пропоную вам класичний рецепт шулюм з яловичини, - адже це все ж блюдо національної кухні, і напевно я не знаю досить багато нюансів і секретів. Тому, щоб не приписувати собі лаври слави кавказької кухні, скажу просто, що даний рецепт приготування шулюм з яловичини є, швидше, варіацією на тему. Але, що треба відзначити, варіацією неймовірно ситної і смачної, так що рекомендую!
- Яловичина на кістці - 500 грам
- Сіль морська - 10 грам
- Перець чорний мелений - 2 грами
- Копченості - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Часник - За смаком
1. Яловичину заливаємо водою, додамо копченості і варимо до готовності. Не забудьте зняти піну!
2. Подрібнюємо цибулю, морква і болгарський перець, і додамо до м'яса після закипання.
3. Картоплю ріжемо брусочками, і пропозиція, коли м'ясо вже майже звариться. Після картоплі додамо всі, що залишилось - часник, сіль, перець і спеції. Варимо до готовності картоплі.
4. От і все! Подаємо, посипавши свіжою зеленню!