Шикарний шулюм
(покроковий рецепт з фото)
Шулюм прийнято варити на вогнищі, тоді він особливо ароматний. Але і вдома можна приготувати не менш смачний козацький суп. Склад дуже простий: овочі, м'ясо, вода і спеції. Дивіться!
Розповім вам, як приготувати просто шикарний шулюм. Перше завдання - це вибір м'яса. Шулюм прийнято варити з баранини або яловичини, можна покласти свинину. Щоб бульйон був наваристим, купите м'ясо на кістці, але я більше люблю більш дієтичні бульйони, Якщо можна так сказати. У багатьох рецептах можна зустріти шулюм без кабачків, що, так теж можна зварити цей наваристий супец! Але чим більше овочів, тим смачніше.
Шулюм - суп рибалок, мисливців, його варили в походах на багатті. Уявляєте який аромат? З овочів до складу шулюм обов'язково входять картопля, цибуля, помідори. Присутність інших овочів не обов'язково, але рецептуру можна урізноманітнити, включаючи в неї баклажани, морква, кабачки, капусту та інші дари городу.
- Яловичина - 600 грам
- Картопля - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Кабачок - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Червоний мелений перець - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки