Рецепт Шикарний шулюм фото

Шикарний шулюм
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Шулюм прийнято варити на вогнищі, тоді він особливо ароматний. Але і вдома можна приготувати не менш смачний козацький суп. Склад дуже простий: овочі, м'ясо, вода і спеції. Дивіться!

Опис приготування:

Розповім вам, як приготувати просто шикарний шулюм. Перше завдання - це вибір м'яса. Шулюм прийнято варити з баранини або яловичини, можна покласти свинину. Щоб бульйон був наваристим, купите м'ясо на кістці, але я більше люблю більш дієтичні бульйони, Якщо можна так сказати. У багатьох рецептах можна зустріти шулюм без кабачків, що, так теж можна зварити цей наваристий супец! Але чим більше овочів, тим смачніше.

Шулюм - суп рибалок, мисливців, його варили в походах на багатті. Уявляєте який аромат? З овочів до складу шулюм обов'язково входять картопля, цибуля, помідори. Присутність інших овочів не обов'язково, але рецептуру можна урізноманітнити, включаючи в неї баклажани, морква, кабачки, капусту та інші дари городу.

  • Яловичина - 600 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Баклажан - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Кабачок - 0, 5 штуки
  • Помідор - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Хміль-сунелі - 0, 5 чайних ложки
шикарний шулюм - фото крок 1
1. Підготуйте продукти.
шикарний шулюм - фото крок 2
2. Вимийте гарненько м'ясо, залийте чистою холодною водою і варіть 2 години при слабкому кипінні, знімайте піну.
шикарний шулюм - фото крок 3
3. Через 2 години підготуйте овочі, все вимийте, очистіть і поріжте крупно, з помідора і баклажана зніміть шкірку. Часник і зелень поки не потрібні.
шикарний шулюм - фото крок 4
4. У готовий м'ясний бульйон покладіть першим картопля і сіль, provara 10 хвилин. Потім додайте в суп баклажани, болгарський перець, цибуля, помідор, кабачок. Проваріть ще 10-12 хвилин. Додайте лавровий лист, спеції, часник рубаний. provara 2-3 хвилини і вимкніть вогонь.
шикарний шулюм - фото крок 5
5. Дайте супу настоятися хвилин 20 під кришкою.
шикарний шулюм - фото крок 6
6. Пригощайтеся, шикарний шулюм готовий!

Схожі рецепти