Торт «шикарний»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже класним варіантом, як приготувати торт "шикарний" з прикрасами з мастики. Він просто створений для вашого святкового столу, оформлення у нього і справді чудове!
Це досить простий рецепт воістину шикарного святкового десерту, тортик дуже ніжний і, звичайно ж, смачний. А найголовніша його родзинка - в оздобленні. З детальними покроковими рекомендаціями повторити їх на своїй кухні зможе навіть новачок в роботі з мастикою.
- Вершкове масло - 120 грам(+ 200 грам)
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 200 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 300 грам
- Мастика - 1 За смаком(+ харчовий барвник)
- Сир - 400 грам
1. Для коржа будуть потрібні наступні інгредієнти.
2. Насамперед включіть її, залиште її розігріватися до 180 градусів. З'єднайте вершкове масло з цукром.
3. Збийте до пишності і додайте яйця.
4. Слідом - просіяне борошно, розпушувач, щіпку солі. Для аромату додайте ванільний екстракт. Також можете використовувати цедру цитрусових або фруктовий лікер, наприклад.
5. Коли тісто стане однорідним і без грудочок, влийте тонкою цівкою молоко, продовжуючи збивати.
6. Форми (2 або 3) змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте його і відправте в духовку.
7. Випікайте коржі хвилин 20-30. Після остудіть трохи в формі і перекладіть на решітку. Залиште до повного охолодження.
8. Сирний сир збийте з цукровою пудрою, промажьте коржі. При бажанні цей десерт може бути і з іншим кремом, який вам більше до смаку.
9. Окремо збийте вершкове масло з невеликою кількістю цукрової пудри, змастіть торт з усіх боків. Приберіть його в холодильник години на 4.
Приготуйте мастику за цей час.
Приготуйте мастику за цей час.
10. Білій мастикою обтягніть тортик, залиште його на пару годин. Після застроміть по периметру тортика зубочистки або дерев'яні палички.
11. Невеликий шматочок мастики пофарбуйте за допомогою харчового барвника. В даному випадку це рожевий. Розкачайте трохи мастики і виріжте прямокутник.
12. За допомогою дерев'яної палички зробіть невелику складку.
13. Після - другу.
14. І ще.
15. Щільно стисніть і залиште заготовку трохи підсохнути. Тим часом можна зробити наступну.
16. Після можна акуратно видалити палички.
17. Тепер злегка закруглите заготовку.
18. І кінець сліпий.
19. За допомогою водички приклейте прикраси на торт. Палички допоможуть розподілити їх рівномірно.
20. Після того, як вони остаточно підсохнуть, можна видалити палички. При бажанні можна зробити кілька ярусів. Ось і весь секрет, як зробити торт "шикарний" з мастичними прикрасами.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!