Шикарний десерт з айви
(покроковий рецепт з фото)
З цим ароматним сонячним південним фруктом можна приготувати різноманітні десерти. Але найпростіший і шикарний прямо перед вами! Десерт з айви виходить ароматним, з неповторним фруктовим смаком.
Айва - фрукт, який за формою нагадує яблуко. А за смаком, ароматом і вмістом корисних речовин набагато його перевершує. Кажуть, що навіть після термічної обробки айва зберігає в собі всі корисні властивості. Перевіримо? Поділюся з вами дуже простим рецептом, як приготувати шикарний десерт з айви.
- Айва - 2 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Гвоздика - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 2, 5-3 склянки
- Горіхи волоські - 50 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти.
Айву ретельно вимийте, очистіть, розріжте навпіл. Серцевину, насіння і очищення помістіть в глибоку сковороду або сотейник.
Половинки айви розмістіть зрізом вгору, додайте всередину цукор, корицю, гвоздику.
Воду з'єднайте з соком ½ лимона і цукром, що залишився. Залийте половинки фруктів.
Доведіть сироп до кипіння, накрийте кришкою і на середньому вогні тушкуйте айву протягом 30-40 хвилин, до м'якості.
Викладіть половинки айви на блюдо для подачі. Видаліть з сиропу очищення, насіння айви, проваріть його до необхідної густоти.
Подавайте половинки айви з волоськими горіхами, полив сиропом. Можна з кулькою вершкового морозива або вершками.
Подавайте половинки айви з волоськими горіхами, полив сиропом. Можна з кулькою вершкового морозива або вершками.