Шикарний бісквіт для рулетів
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім про те, як приготувати шикарний бісквіт для рулетів. Він виходить пористим і добре піддається скручуванню. А за рахунок невеликої кількості сухих інгредієнтів готується дуже швидко.
На відміну від звичайного бісквіта, навіть якщо викласти тісто тонким шаром і випікати, в процесі скручування він майже завжди ламається, який би майстерною і досвідченою не була господиня. Бісквіт за цим рецептом виходить пористим і більш податливим, тому з нього виходить відмінний рулет. Крем для рулету можна приготувати будь-який, наприклад: масляний, зі згущеним молоком або заварний.
- Яйця - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ваніль - За смаком
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 100 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Абрикосовий джем - 200 грам
- Вершкове масло - 180 грам
- Згущене молоко - 240 грам
1. У миску кладемо борошно, какао і розпушувач, все перемішуємо.
2. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, збиваємо міксером на повільній швидкості, після появи пінки збільшуємо оберти.
3. Після збільшення швидкості по ложці вводимо цукровий пісок і ваніль.
4. Коли яєчна маса стане щільною і слід від віночка не розтікатиметься, вливаємо по столовій ложці води (не припиняємо збивати). Завдяки їй бісквіт можна скручувати.
5. Порційно всипаємо борошно, з'єднану з какао і розпушувачем, до яєчної маси, перемішуємо лопаткою.
6. Деко застилає пергаментом, виливаємо на нього тісто, розподіляємо по всьому листу.
7. Випікаємо бісквіт в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Остужаем бісквіт (але не повністю), потім загортаємо його (гарячим краще цього не робити).
8. Для крему: м'яке вершкове масло збиваємо міксером, потім порційно додаємо згущенку. Відправляємо на 15 хвилин в холодильник, після цього ще раз збиваємо.
9. Бісквіт з пергаментом викладаємо на рушник і звертаємо рулетом, залишаємо на деякий час, потім розгортаємо.
10. Змащуємо бісквіт абрикосовим джемом, потім викладаємо і розподіляємо крем. Звертаємо все рулетом і відправляємо в холодильник мінімум на 1 час.
11. Перед подачею прикрашаємо бісквіт залишками крему. Він виходить м'яким і ніжним, розрізаємо його на шматочки - і насолоджуємося.