Рецепт Шикарний бісквіт для рулетів фото

Шикарний бісквіт для рулетів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Бісквіт

Сьогодні розповім про те, як приготувати шикарний бісквіт для рулетів. Він виходить пористим і добре піддається скручуванню. А за рахунок невеликої кількості сухих інгредієнтів готується дуже швидко.

На відміну від звичайного бісквіта, навіть якщо викласти тісто тонким шаром і випікати, в процесі скручування він майже завжди ламається, який би майстерною і досвідченою не була господиня. Бісквіт за цим рецептом виходить пористим і більш податливим, тому з нього виходить відмінний рулет. Крем для рулету можна приготувати будь-який, наприклад: масляний, зі згущеним молоком або заварний.

  • Яйця - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Ваніль - За смаком
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 100 грам
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Абрикосовий джем - 200 грам
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Згущене молоко - 240 грам
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 1
1. У миску кладемо борошно, какао і розпушувач, все перемішуємо.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 2
2. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, збиваємо міксером на повільній швидкості, після появи пінки збільшуємо оберти.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 3
3. Після збільшення швидкості по ложці вводимо цукровий пісок і ваніль.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 4
4. Коли яєчна маса стане щільною і слід від віночка не розтікатиметься, вливаємо по столовій ложці води (не припиняємо збивати). Завдяки їй бісквіт можна скручувати.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 5
5. Порційно всипаємо борошно, з'єднану з какао і розпушувачем, до яєчної маси, перемішуємо лопаткою.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 6
6. Деко застилає пергаментом, виливаємо на нього тісто, розподіляємо по всьому листу.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 7
7. Випікаємо бісквіт в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Остужаем бісквіт (але не повністю), потім загортаємо його (гарячим краще цього не робити).
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 8
8. Для крему: м'яке вершкове масло збиваємо міксером, потім порційно додаємо згущенку. Відправляємо на 15 хвилин в холодильник, після цього ще раз збиваємо.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 9
9. Бісквіт з пергаментом викладаємо на рушник і звертаємо рулетом, залишаємо на деякий час, потім розгортаємо.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 10
10. Змащуємо бісквіт абрикосовим джемом, потім викладаємо і розподіляємо крем. Звертаємо все рулетом і відправляємо в холодильник мінімум на 1 час.
шикарний бісквіт для рулетів - фото крок 11
11. Перед подачею прикрашаємо бісквіт залишками крему. Він виходить м'яким і ніжним, розрізаємо його на шматочки - і насолоджуємося.

Схожі рецепти