Рецепт Шукрут буряковий фото

Шукрут буряковий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Дієтичне харчування
На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шукрут - це таке національне блюдо ельзасской кухні, зазвичай це квашена капуста, яку подають з ковбасками або тушкованим м'ясом. Я ж розповім, як приготувати шукрут буряковий! смачно буде!

Опис приготування:

Смачне і соковите блюдо з легким відтінком морської солі і насиченим рубіновим кольором - цей простий рецепт шукрута бурякового вам сподобається! Якщо подавати його, ottsediv сиропу, вийде щось на зразок салату, а якщо з розсолом - отримаєте готовий гарнір, щось середнє між салатом і холодним буряковим супом. Дуже смачно!

  • Капуста - 1 штука (велика)
  • Буряк - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Морська сіль - 2-3 чайних ложок
  • Кефір - 50 мілілітрів (в оригіналі - молочна сироватка, але можна замінити і сметаною, і кефіром, і кислим молоком)
  • Маринад - 2 склянки (у мене це 2 склянки води, 2 ç.l. Сіль і 1 ç.l. Оцту. Закип'ятити перед використанням.)
шукрут буряковий - фото крок 1
1. Все дуже просто: шаткуємо капусту і буряк, додамо до них роздавлений часник, кмин і сіль.
шукрут буряковий - фото крок 2
2. Додамо кисломолочний продукт. Перемішаємо спочатку ложкою, а потім тиснемо руками, щоб сіль розійшлася, а капуста стала м'якше. Тиснемо не менше 10 хвилин, НЕ lenitesy!
шукрут буряковий - фото крок 3
3. Складаємо в підготовлену заздалегідь стерильну банку, заливаємо підготовленим маринадом, який тільки-тільки закипів. Закриваємо стерильною кришкою на зиму.
шукрут буряковий - фото крок 4
4. Ну, от і все! взимку відкриваємо і подаємо: хочете, з рідиною, хочете - без. Традиційно рекомендую подавати до баварських ковбасок на грилі!

Схожі рецепти