Шукрут буряковий
(покроковий рецепт з фото)
Шукрут - це таке національне блюдо ельзасской кухні, зазвичай це квашена капуста, яку подають з ковбасками або тушкованим м'ясом. Я ж розповім, як приготувати шукрут буряковий! смачно буде!
Смачне і соковите блюдо з легким відтінком морської солі і насиченим рубіновим кольором - цей простий рецепт шукрута бурякового вам сподобається! Якщо подавати його, ottsediv сиропу, вийде щось на зразок салату, а якщо з розсолом - отримаєте готовий гарнір, щось середнє між салатом і холодним буряковим супом. Дуже смачно!
- Капуста - 1 штука (велика)
- Буряк - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Морська сіль - 2-3 чайних ложок
- Кефір - 50 мілілітрів (в оригіналі - молочна сироватка, але можна замінити і сметаною, і кефіром, і кислим молоком)
- Маринад - 2 склянки (у мене це 2 склянки води, 2 ç.l. Сіль і 1 ç.l. Оцту. Закип'ятити перед використанням.)
1. Все дуже просто: шаткуємо капусту і буряк, додамо до них роздавлений часник, кмин і сіль.
2. Додамо кисломолочний продукт. Перемішаємо спочатку ложкою, а потім тиснемо руками, щоб сіль розійшлася, а капуста стала м'якше. Тиснемо не менше 10 хвилин, НЕ lenitesy!
3. Складаємо в підготовлену заздалегідь стерильну банку, заливаємо підготовленим маринадом, який тільки-тільки закипів. Закриваємо стерильною кришкою на зиму.
4. Ну, от і все! взимку відкриваємо і подаємо: хочете, з рідиною, хочете - без. Традиційно рекомендую подавати до баварських ковбасок на грилі!