Шукрут
(покроковий рецепт з фото)
Шукрут - означає в перекладі "квашена капуста" . Традиційна страва німецької, швейцарської і французької кухні. Справжнє зимове блюдо, з великою кількістю м'яса і ковбасних виробів. Смачно і ситно!
Шукрут, незважаючи на велику кількість інгредієнтів готується дуже просто, але вимагає часу. На це буде потрібно 1, 5-2 годину. Запевнюю вас, старання не пройдуть даром і ваші близькі або гості будуть вдячні. У приготуванні шукрута немає догм. Ця страва досить демократичне. Можна брати будь-яке м'ясо, будь-яку копчену ковбасу. Замість вина додавати пиво. Класти картопля або обійтися без нього. Це стосується і спецій. Слідуючи європейським рецептурами в шукрут кладуть ягоди ялівцю, але цю екзотику не завжди можна придбати в супермаркетах. І без ялівцю виходить незвичайно ароматно і шалено смачно.
- Свинина - 400 грам (м'якоть)
- Бекон - 100 грам
- Ковбаски копчені - 2-3 штук
- Сосиски "мисливські" - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста квашена - 400 грам
- Капуста білокачанна свіжа - 250 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Вино сухе біле - 150 мілілітрів
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в казан або в каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову олію і підсмажте цибулю до прозорості.
Викладіть в каструлю бекон.
Додайте нарізану шматочками м'якоть свинини. Посоліть і поперчіть за смаком. Влийте сухе біле вино і трохи води. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте м'ясо 20-25 хвилин.
Після квашену капусту відіжміть і додайте до м'яса. Гасіть ще 20 хвилин.
Свіжу капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в каструлю з м'ясом і квашеною капустою. Трохи ще посоліть і додайте лавровий листок. Якщо мало рідини, влийте трохи води.
Коли м'ясо з капустою стануть м'якими, наріжте ковбасні вироби і додайте в каструлю. Додайте будь-які спеції за смаком. Гасіть шукрут ще 10-15 хвилин.
Поки свинина з капустою гаситься, відваріть картоплю і додайте його в каструлю в кінці приготування, перемішайте всі інгредієнти.
Шукрут готовий. Незвичайно смачне і ароматне блюдо! Смачного!