Рецепт Шукрут фото

Шукрут
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Квашена капуста
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Шукрут - означає в перекладі"квашена капуста" . Традиційна страва німецької, швейцарської і французької кухні. Справжнє зимове блюдо, з великою кількістю м'яса і ковбасних виробів. Смачно і ситно!

Опис приготування:

Шукрут, незважаючи на велику кількість інгредієнтів готується дуже просто, але вимагає часу. На це буде потрібно 1, 5-2 годину. Запевнюю вас, старання не пройдуть даром і ваші близькі або гості будуть вдячні. У приготуванні шукрута немає догм. Ця страва досить демократичне. Можна брати будь-яке м'ясо, будь-яку копчену ковбасу. Замість вина додавати пиво. Класти картопля або обійтися без нього. Це стосується і спецій. Слідуючи європейським рецептурами в шукрут кладуть ягоди ялівцю, але цю екзотику не завжди можна придбати в супермаркетах. І без ялівцю виходить незвичайно ароматно і шалено смачно.

  • Свинина - 400 грам (м'якоть)
  • Бекон - 100 грам
  • Ковбаски копчені - 2-3 штук
  • Сосиски"Мисливські" - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Капуста квашена - 400 грам
  • Капуста білокачанна свіжа - 250 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Вино сухе біле - 150 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 20 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
шукрут - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
шукрут - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в казан або в каструлю з товстим дном.
шукрут - фото крок 3
Налийте соняшникову олію і підсмажте цибулю до прозорості.
шукрут - фото крок 4
Викладіть в каструлю бекон.
шукрут - фото крок 5
Додайте нарізану шматочками м'якоть свинини. Посоліть і поперчіть за смаком. Влийте сухе біле вино і трохи води. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте м'ясо 20-25 хвилин.
шукрут - фото крок 6
Після квашену капусту відіжміть і додайте до м'яса. Гасіть ще 20 хвилин.
шукрут - фото крок 7
Свіжу капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в каструлю з м'ясом і квашеною капустою. Трохи ще посоліть і додайте лавровий листок. Якщо мало рідини, влийте трохи води.
шукрут - фото крок 8
Коли м'ясо з капустою стануть м'якими, наріжте ковбасні вироби і додайте в каструлю. Додайте будь-які спеції за смаком. Гасіть шукрут ще 10-15 хвилин.
шукрут - фото крок 9
Поки свинина з капустою гаситься, відваріть картоплю і додайте його в каструлю в кінці приготування, перемішайте всі інгредієнти.
шукрут - фото крок 10
Шукрут готовий. Незвичайно смачне і ароматне блюдо! Смачного!

Схожі рецепти