Ельзаський шукрут
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати ельзаський шукрут в домашніх умовах. Вийде смачне і соковите блюдо, яке найкращим чином буде поєднуватися з баварськими ковбасками і будь-яким гарніром! Спробуйте!
Спробуйте це дивовижне блюдо німецької кухні! А як приготувати ельзаський шукрут, я вам зараз розповім! Основна вимога тут не лінуватися, капусту потрібно розминати довго і з почуттям, і ні в якому разі не поспішати! В іншому ж це класичні квашена капуста, ось тільки замість звичайної солі - морська, і ще трохи додається сироватки. Смак виходить дуже незвичайний, спробуйте!
- Капуста - 2 кілограма
- Сіль морська - 3 Ст. Ложки
- Сироватка молочна - 0.3 склянки
1. Капусту миємо, шаткуємо гострим ножем (тонкими смужками). Мнемо руками.
2. Викладаємо її в каструлю і заливаємо сироваткою. Додамо сіль, починаємо розминати довго і наполегливо, капуста повинна стати м'якою, а колічетсво рідини в каструлі - збільшитися приблизно до такої кількості.
3. А тепер перекладаємо капусту в стерилізовані банки і закриваємо стерильними кришками. Нехай дві-три тижні настоїться в темному прохолодному місці - і вже можна вважати блюдо готовим!