Штрудель з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Майже у всіх, хто знайомий з випічкою, штрудель асоціюється з десертом. А точніше представляємо тонке тісто, в яке загорнуті яблука або вишня, приправлені корицею і ваніллю.
Але на цей раз блюдо буде зовсім іншим. Я хочу розповісти вам про те, як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею. Можна, можливо, звичайно, уявити, що ми завернём в тісто начинку, насправді, зробимо відмінне гаряче блюдо. Воно буде виглядати зовсім не так. І блюдо буде дуже ароматним, ситним і смачним.
- Борошно - 520 грам
- Цукор - 90 грам
- Дріжджі сухі - 110 грам
- Вода кип'ячена тепла - 300 мілілітрів
- Сода - 0, 6 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Свинина - 380 грам
- Білокачанна капуста - 170 грам
- Картопля - 9 штук
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вода - 1, 6 L
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(+ для смаження м'яса і змазування тіста)

У теплій воді розчиніть сіль, цукор, соду і масло. Добре перемішайте.

Далі додайте в воду дріжджі з борошном. Замішайте тісто. Залиште його в теплому місці під целофаном до збільшення вдвічі.

Через приблизно годину тісто дістаньте з пакета, обомніте і залиште в кімнаті, поки будете робити начинку.

М'ясо помийте, наріжте кубиками в 2 см.

Цибулю і моркву почистіть, промийте. Лук подрібніть, моркву натріть.

На сковороді в рослинному маслі посмажте цибулю до прозорості. Після додайте до нього моркву. Продовжуйте готувати.

В казані обсмажте м'ясо з маслом. Через хвилин 8 додайте до нього моркву з цибулею. Поперчіть, приправити сіллю, перемішайте.

Влийте холодну воду. Доведіть до кипіння. Потім тушкуйте на повільному вогні протягом 20 хвилин під кришкою.

Капусту з картоплею помийте. Капусту нашаткуйте дрібно. Картопля почистіть і наріжте кубиками в 2 см.

Тісто розкачати в тонкий квадрат. Змастіть його рослинним маслом. Сформуйте рулет.

У казан додайте картоплю з капустою і перемішайте. Додайте ще води, щоб вона повністю накрила інгредієнти.

Рулет наріжте шматочками шириною 4 см. Викладіть їх в казан зверху.

Гасіть блюдо під кришкою 45 хвилин. Подавайте з зеленню. Смачного!