Штрудель з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що знаменитий штрудель можна зробити несолодким і подавати в якості ситної закуски? Якщо ви згодні на експерименти в кулінарії, тоді сміливо вирушайте на кухню і повторіть рецепт!
Хочу запропонувати вам на замітку дуже класний варіант, як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею. Останній, до речі, зовсім необов'язковий інгредієнт, але він надає страві ситність і смак, звичайно. Спрощує процес готове листкове тісто, з ним легко і просто працювати. Рецепт дійсно нескладний, а ось штрудель напевно порадує вас своїм смаком. Рекомендую спробувати обов'язково!
- М'ясний фарш - 300 грам
- Листкове тісто бездріжджове - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук (по бажанню)
- Сіль і перець - За смаком
1. М'ясо вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку. Звичайно, можна використовувати і вже готовий фарш.
2. Додайте подрібнений кубиками цибулю.
3. Картопля вимийте, обсушити, наріжте дрібними кубиками. Викладіть до фаршу.
4. Додайте за смаком сіль і перець. Можна також додати сушену зелень, наприклад, або улюблені спеції. Все добре перемішайте.
5. Пласт листкового тіста розкачати на робочому столі, але не дуже тонко!
6. Розподіліть начинку.
7. Акуратно згорніть рулетом, защипніть краю з усіх боків.
8. Викладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Можна змастити збитим жовтком, наприклад. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте близько 60-75 хвилин до готовності.