Шоколадні тости
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати шоколадні тости, відмінний варіант солодкого сніданку з ароматом шоколаду! Такі тости можна намазати вершковим маслом або "нутеллою", так вони стануть ще смачніше!
Французькі шоколадні тости особливо припадуть до смаку тим, хто любить урізноманітнити свій сніданок! Такі шоколадні ситні тости порадують вас приємним ароматом і зовнішнім виглядом. Замість ганаша ви можете використовувати звичайну "нутеллу" або розтопити свої улюблений шоколад на водяній бані і змастити тости їм. Обов'язково приготуйте какао і дайте тостів просочитися в ньому, так вони стануть неймовірно смачними. Обсмажувати тости краще на вершковому маслі з додаванням рослинної.
- Хліб (скибочки) - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 120-130 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1/2 Ст. Ложки
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
1. Приготуйте шоколадний ганаш: шоколад розтопіть з вершками і вершковим маслом на невеликому вогні, постійно помішуючи. Не перегрів суміш. Трохи остудіть і відправте в холодильник.
2. Приготуйте какао: молоко підігрійте на невеликому вогні, додайте до нього ванілін, какао і добре перемішайте до зникнення всіх грудочок.
3. Яйця збийте з цукром і ваніліном за допомогою віночка і додайте до них злегка охолоджене какао (його необхідно перед цим процідити через сито).
4. Хліб наріжте на невеликі скибочки і намастіть їх ганашем. Потім наріжте скибочки хліба, це буде одна порція. Какао з яйцями перелийте в плоску ємність і помістіть туди скибочки хліба, щоб він добре просочився.
5. Надішліть ємність в холодильник. Через 10 хвилин переверніть хліб і залиште ще на 10 хвилин просочитися. На рослинному і вершковому маслі обсмажте до хрусткої скоринки тости, періодично їх перевертаючи.
6. В кінці приготування додайте зефір. Прикрасьте м'ятою. Смачного!