Шоколадні тости
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Пропоную вам дізнатися, як приготувати шоколадні тости, відмінний варіант солодкого сніданку з ароматом шоколаду! Такі тости можна намазати вершковим маслом або"Нутеллою" , так вони стануть ще смачніше!
Опис приготування:
Французькі шоколадні тости особливо припадуть до смаку тим, хто любить урізноманітнити свій сніданок! Такі шоколадні ситні тости порадують вас приємним ароматом і зовнішнім виглядом. Замість ганаша ви можете використовувати звичайну"Нутеллу" або розтопити свої улюблений шоколад на водяній бані і змастити тости їм. Обов'язково приготуйте какао і дайте тостів просочитися в ньому, так вони стануть неймовірно смачними. Обсмажувати тости краще на вершковому маслі з додаванням рослинної.
- Хліб (скибочки) - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 120-130 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1/2 Ст. Ложки
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
1. Приготуйте шоколадний ганаш: шоколад розтопіть з вершками і вершковим маслом на невеликому вогні, постійно помішуючи. Не перегрів суміш. Трохи остудіть і відправте в холодильник.
2. Приготуйте какао: молоко підігрійте на невеликому вогні, додайте до нього ванілін, какао і добре перемішайте до зникнення всіх грудочок.
3. Яйця збийте з цукром і ваніліном за допомогою віночка і додайте до них злегка охолоджене какао (його необхідно перед цим процідити через сито).
4. Хліб наріжте на невеликі скибочки і намастіть їх ганашем. Потім наріжте скибочки хліба, це буде одна порція. Какао з яйцями перелийте в плоску ємність і помістіть туди скибочки хліба, щоб він добре просочився.
5. Надішліть ємність в холодильник. Через 10 хвилин переверніть хліб і залиште ще на 10 хвилин просочитися. На рослинному і вершковому маслі обсмажте до хрусткої скоринки тости, періодично їх перевертаючи.
6. В кінці приготування додайте зефір. Прикрасьте м'ятою. Смачного!