Рецепт Французькі тости (майстер клас) фото

Французькі тости (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Фрукти, Сир
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Бутерброди, Тости

Сьогодні хочу запропонувати вам відразу чотири варіанти приготування французьких тостів: два солодких і два наслідках, а принцип для всіх один і той же. Буде смачно, ситно, апетитно і оригінально!

Звичайно ж, варіантів приготування таких тостів існує величезна кількість, я б навіть сказала - нескінченне. Я вирішила показати вам свої чотири улюблені варіанти, вони, які я готую найчастіше. Кожен з цих тостів смачний по-своєму. Тости з шинкою і сиром найбільш підходять для сніданку, але виходять ситніше звичайних бутербродів, які ви звикли їсти вранці. А тости з моцарелою і зеленню просто шикарні для легкого перекусу на прогулянці. Солодкі тости - це взагалі окрема тема, вони настільки смачні, що я б їла їх цілими днями. Обов'язково і ви спробуйте французькі тости в різних варіантах, виберіть улюблений.

  • Хліб тостерний - 16 штук
  • Яйця - 8-10 штук
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сир твердий - 50 грам
  • Шинка - 2-4 скибочок
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Моцарелла - 50 грам
  • Зелень петрушки - 1/4 пучка
  • Шоколад - 100 грам
  • Maršmellou - 20 грам
  • Печиво пісочне - 2 штуки
  • Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
  • Яблука - 2 штуки
  • Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
французькі тости (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. На фото, побачити, як, не всі, а тільки головні, оскільки все в кадр просто не влізли
французькі тости (майстер клас) - фото крок 2
Для початку яйця збийте з молоком. Цю масу розділіть на 2 рівні частини. До однієї яєчної частини додайте ванільну есенцію і перемішайте, а до другої - сіль і перець, теж перемішайте.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 3
Почнемо з тостів з шинкою і сиром. На дві скибочки хліба покладете по скибочці (або два) шинки.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 4
Покладіть кілька тоненьких скибочок твердого сиру.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 5
Зверху накрийте скибочкою хліба.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 6
Кожен тост занурте в яєчну суміш (в яку додавали сіль і перець).
французькі тости (майстер клас) - фото крок 7
На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла, потім покладіть тост і готуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки яйце не схопиться і не стане апетитно-золотистим. Потім переверніть тост і підсмажте з іншого боку.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 8
Торти з шинкою і сиром готові!
французькі тости (майстер клас) - фото крок 9
Тепер черга солодких тостів. На скибочку хліба покладете половину плитки шоколаду, зверху присипте маршмеллоу. Якщо маршмеллоу великі, то розріжте їх на 2 або 4 частини.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 10
Накрийте зверху другим скибочкою хліба, як і в першому варіанті.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 11
Занурте тости в яєчну суміш з додаванням ванільної есенції, а потім - в подрібнене печиво. Смажте тости в вершковому маслі точно так же, як і перші тости.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 12
На сковороді шоколад в тостах розплавиться, змішається з підталим маршмеллоу і оживляти хліб. Вийде неймовірно смачно!
французькі тости (майстер клас) - фото крок 13
Наступний тост за смаком нагадує american pie: тут ароматна яблучно-корична начинка і хрустка скоринка. Почнемо з начинки: яблука поріжте дрібними кубиками.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 14
У сковороді розтопіть кубик вершкового масла, додайте яблука, цукор і корицю. Готуйте, часто помішуючи.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 15
Готову яблучну начинку покладіть на скибочки хліба. Зверху накрийте другим скибочкою. Умочіть тости в яєчну масу з ванільною есенцією і смажте на вершковому маслі точно так же, як попередні тости.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 16
Готові тости з яблуками присипте цукровою пудрою і прикрасьте гілочкою м'яти.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 17
І останній варіант - тости з моцарелою і зеленню. Тут все просто: поріжте моцарелу на невеликі шматочки і покладіть на скибочки хліба. Зверху присипте подрібненою петрушкою (за бажанням можна використовувати кріп, зелена цибуля або базилік).
французькі тости (майстер клас) - фото крок 18
Зверху накрийте скибочками хліба і умочіть в яєчну суміш, приправлену сіллю і перцем. Смажте тости в вершковому маслі до золотистої скоринки.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 19
Тости вийшли зверху хрусткими, а в середині неймовірно ніжними і соковитими.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 20
От і все. Всі тости готові, у нас вийшло два варіанти наслідках тостів.
французькі тости (майстер клас) - фото крок 21
І два варіанти солодких тостів. Голодними ніхто не залишиться, ще б пак!

Схожі рецепти