Французькі тости (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати вам відразу чотири варіанти приготування французьких тостів: два солодких і два наслідках, а принцип для всіх один і той же. Буде смачно, ситно, апетитно і оригінально!
Звичайно ж, варіантів приготування таких тостів існує величезна кількість, я б навіть сказала - нескінченне. Я вирішила показати вам свої чотири улюблені варіанти, вони, які я готую найчастіше. Кожен з цих тостів смачний по-своєму. Тости з шинкою і сиром найбільш підходять для сніданку, але виходять ситніше звичайних бутербродів, які ви звикли їсти вранці. А тости з моцарелою і зеленню просто шикарні для легкого перекусу на прогулянці. Солодкі тости - це взагалі окрема тема, вони настільки смачні, що я б їла їх цілими днями. Обов'язково і ви спробуйте французькі тости в різних варіантах, виберіть улюблений.
- Хліб тостерний - 16 штук
- Яйця - 8-10 штук
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сир твердий - 50 грам
- Шинка - 2-4 скибочок
- Вершкове масло - 120 грам
- Моцарелла - 50 грам
- Зелень петрушки - 1/4 пучка
- Шоколад - 100 грам
- Maršmellou - 20 грам
- Печиво пісочне - 2 штуки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Яблука - 2 штуки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. На фото, побачити, як, не всі, а тільки головні, оскільки все в кадр просто не влізли
Для початку яйця збийте з молоком. Цю масу розділіть на 2 рівні частини. До однієї яєчної частини додайте ванільну есенцію і перемішайте, а до другої - сіль і перець, теж перемішайте.
Почнемо з тостів з шинкою і сиром. На дві скибочки хліба покладете по скибочці (або два) шинки.
Покладіть кілька тоненьких скибочок твердого сиру.
Зверху накрийте скибочкою хліба.
Кожен тост занурте в яєчну суміш (в яку додавали сіль і перець).
На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла, потім покладіть тост і готуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки яйце не схопиться і не стане апетитно-золотистим. Потім переверніть тост і підсмажте з іншого боку.
Торти з шинкою і сиром готові!
Тепер черга солодких тостів. На скибочку хліба покладете половину плитки шоколаду, зверху присипте маршмеллоу. Якщо маршмеллоу великі, то розріжте їх на 2 або 4 частини.
Накрийте зверху другим скибочкою хліба, як і в першому варіанті.
Занурте тости в яєчну суміш з додаванням ванільної есенції, а потім - в подрібнене печиво. Смажте тости в вершковому маслі точно так же, як і перші тости.
На сковороді шоколад в тостах розплавиться, змішається з підталим маршмеллоу і оживляти хліб. Вийде неймовірно смачно!
Наступний тост за смаком нагадує american pie: тут ароматна яблучно-корична начинка і хрустка скоринка. Почнемо з начинки: яблука поріжте дрібними кубиками.
У сковороді розтопіть кубик вершкового масла, додайте яблука, цукор і корицю. Готуйте, часто помішуючи.
Готову яблучну начинку покладіть на скибочки хліба. Зверху накрийте другим скибочкою. Умочіть тости в яєчну масу з ванільною есенцією і смажте на вершковому маслі точно так же, як попередні тости.
Готові тости з яблуками присипте цукровою пудрою і прикрасьте гілочкою м'яти.
І останній варіант - тости з моцарелою і зеленню. Тут все просто: поріжте моцарелу на невеликі шматочки і покладіть на скибочки хліба. Зверху присипте подрібненою петрушкою (за бажанням можна використовувати кріп, зелена цибуля або базилік).
Зверху накрийте скибочками хліба і умочіть в яєчну суміш, приправлену сіллю і перцем. Смажте тости в вершковому маслі до золотистої скоринки.
Тости вийшли зверху хрусткими, а в середині неймовірно ніжними і соковитими.
От і все. Всі тости готові, у нас вийшло два варіанти наслідках тостів.
І два варіанти солодких тостів. Голодними ніхто не залишиться, ще б пак!