Французькі тости на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати сім'ю смачним сніданком по-французьки? Тоді варто подбати про це заздалегідь і трохи підготувати інгредієнти. Розповім про рецепт, як приготувати французькі тости на сніданок.
Подавати тости варто гарячими, поки вони зберігають соковитість і м'якість. Можна їх подати з ягодами, варенням, а також з яйцем або сосисками. Можна використовувати білий батон або хліб, тільки не багет, він дуже м'який. Підготовка забере у вас близько доби, а ось сам процес не більше 15 хвилин.
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершки жирні - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Кнопка - 2 скибочки
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
1. Змішайте молоко з вершками, яйцями, цукровим піском, ванільним екстрактом. Наріжте скибочки батона і покладіть їх у глибоку ємність.
2. Залийте скибочки приготованою сумішшю, щоб вони повністю були покриті. Якщо немає підходящої форми, викладіть їх в пакет і залийте. Залиште в холодильнику на день або на ніч.
3. Борошно змішайте з цукровою пудрою, посипте половиною приготовленої сумішшю кожну скибочку.
4. Товсту сковороду розігрійте з вершковим маслом, в киплячу олію викладіть шматочки батона.
5. Посипте батон залишилася сумішшю з борошна та цукрової пудри. Обсмажуйте з кожного боку близько 3-5 хвилини, перевіряйте, щоб тости не згоріли.
6. Надішліть сковороду в духовку, запікайте 8-10 хвилин при 200-230 градусах.
7. Подавайте французькі тости відразу після приготування.