Шаурма на тарілці
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите фаст-фуд? Або вважаєте його шкідливим? Сьогодні я вам доведу, що домашній фаст-фуд - це смачно, ситно і як мінімум - красиво! Спробуйте приготувати шаурму на тарілці!
Шаурма на тарілці - відмінний варіант вечері для всієї родини, таку шаурму можна подати на закуску гостям або ж приготувати для пікніка. Їсти таку шаурму дуже зручно - просто берете з тарілки то, що вам хочеться. А ще можна окремо подати лаваш і кожен з гостей сам заверне собі улюблену шаурму. Пробуйте, експериментуйте і отримуйте задоволення від результату!
- Куряче філе - 200 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Огірок - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Морква по-корейськи - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 150 мілілітрів (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Куряче філе порізати на пластини, викладіть в миску, залийте соєвим соусом, можна додати улюблених спецій. Перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Картопля поріжте соломкою. Якщо картопля з великим вмістом крохмалю, його можна замочити в холодній воді хвилин на 15.
У невеликій сковороді або сотейнику розігрійте рослинне масло. Обсмажуйте картопля невеликими порціями до золотистого кольору. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
Курочка промариновалась. Обсмажте її в невеликій кількості рослинного масла до готовності.
Тим часом наріжте огірок кружечками, помідори кружечками або часточками, цибуля півкільцями. Раджу використовувати саме смачний лук - він виглядає дуже красиво на тарілці. До речі, цибуля можна замаринувати в розчині оцту і води, а можна залишити свіжим.
Обсмажену курочку поріжте на невеликі шматочки, щоб їх можна було зручно брати.
Приготуйте соус. Змішайте сметану і майонез. Я спеціально вказала кожного і цих продуктів по 1-2 ст. Ложки, щоб ви могли самі вирішити, яке співвідношення вам подобається більше - порівну, більше майонезу або більше сметани. А можна взяти тільки сметану або майонез - як ви любите. Додайте до соусу пропущений через прес часник, трохи солі і дрібно нарізану зелень.
Тепер залишилося викласти все на тарілку. Тут ніякого правила немає - просто викладайте, щоб було красиво. І звичайно, щоб поруч не лежали однакові за кольором продукти - на контрасті виходить ефектніше.
Смачного!