Рецепт Яловичина в хлібній тарілці фото

Яловичина в хлібній тарілці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні поділюся з вами дуже незвичайним блюдом, яке ніби виткане з протиріч: воно дуже легке в приготуванні, але довго готується, дуже просте, але має вишуканий смак.

Опис приготування:

Яловичину, приготовлену за моїм рецептом, можна подавати не тільки в хлібній тарілці, її можна подати просто з макаронами або будь кашею, і вийде дуже смачний і ситний вечеря.

Але в хлібі це блюдо виглядає більш ніж оригінально. До речі, можна використовувати невеликі булочки, як для гамбургерів (в яких теж треба вийняти м'якоть), і тоді можна подавати яловичину з овочами порційно. Загалом, виходить красиво, ситно, смачно і незвично. Так що дивіться, як приготувати яловичину в хлібній тарілці.

  • Яловичина - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідори - 2-3 штук (середнього розміру)
  • Червоне вино - 200 мілілітрів
  • Чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Пере чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Хліб - 1-2 штук
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 2
Моркву і цибулю порізати кубиком. Морква постарайтеся нарізати якомога дрібніше, щоб вона і приготувалася швидше, і в готовій страві не надто виділялася.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 3
Яловичину поріжте невеликими шматочками. В принципі, різати можна абсолютно по-різному: дуже дрібно, дуже крупно або середніми шматочками, смак страви не зміниться, зміниться лише час приготування. Я порізала яловичину середніми шматочками.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 4
Шматочки яловичини обсмажте на середньому вогні до легкого золотистого кольору. Доводити до готовності м'ясо не потрібно, нам необхідно просто запечатати сік в середині м'яса. Обсмажене м'ясо поки вийміть з сковороди.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 5
У сковороду, де готувалося м'ясо, відправте лук, морква і видавіть (або поріжте) кілька зубчиків часнику. Справа в тому, що разом з м'ясом овочі так не прожаряться, та й саме м'ясо разом з овочами не отримає такої красивої золотистої скоринки, тому їх слід готувати окремо.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 6
До обсмаженою овочам відправте також помідори. Їх можна просто розрізати на кілька частин і відправити в сковороду, а можна попередньо подрібнити в кухонному комбайні.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 7
Лише коли вся овочева маса гарненько протушкувати, поверніть в сковороду м'ясо, також додайте всі спеції і сіль за смаком.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 8
Тепер залийте вміст сковороди вином (найкраще використовувати червоне вино), накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1-2 годину. Слідкуйте, щоб рідина занадто рано не випарувалася і страва не згоріло. При необхідності доливайте ще потроху вина, води або бульйону.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 9
У буханці хліба виріжте м'якоть з серединки. У нас вийшла гарна хлібна тарілка, в якій можна ефектно подавати страву.
яловичина в хлібній тарілці - фото крок 10
Готову яловичину з овочами викладіть в хлібну тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти