Яловичина в хлібній тарілці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами дуже незвичайним блюдом, яке ніби виткане з протиріч: воно дуже легке в приготуванні, але довго готується, дуже просте, але має вишуканий смак.
Яловичину, приготовлену за моїм рецептом, можна подавати не тільки в хлібній тарілці, її можна подати просто з макаронами або будь кашею, і вийде дуже смачний і ситний вечеря.
Але в хлібі це блюдо виглядає більш ніж оригінально. До речі, можна використовувати невеликі булочки, як для гамбургерів (в яких теж треба вийняти м'якоть), і тоді можна подавати яловичину з овочами порційно. Загалом, виходить красиво, ситно, смачно і незвично. Так що дивіться, як приготувати яловичину в хлібній тарілці.
- Яловичина - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 2-3 штук (середнього розміру)
- Червоне вино - 200 мілілітрів
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Пере чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Хліб - 1-2 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Моркву і цибулю порізати кубиком. Морква постарайтеся нарізати якомога дрібніше, щоб вона і приготувалася швидше, і в готовій страві не надто виділялася.
Яловичину поріжте невеликими шматочками. В принципі, різати можна абсолютно по-різному: дуже дрібно, дуже крупно або середніми шматочками, смак страви не зміниться, зміниться лише час приготування. Я порізала яловичину середніми шматочками.
Шматочки яловичини обсмажте на середньому вогні до легкого золотистого кольору. Доводити до готовності м'ясо не потрібно, нам необхідно просто запечатати сік в середині м'яса. Обсмажене м'ясо поки вийміть з сковороди.
У сковороду, де готувалося м'ясо, відправте лук, морква і видавіть (або поріжте) кілька зубчиків часнику. Справа в тому, що разом з м'ясом овочі так не прожаряться, та й саме м'ясо разом з овочами не отримає такої красивої золотистої скоринки, тому їх слід готувати окремо.
До обсмаженою овочам відправте також помідори. Їх можна просто розрізати на кілька частин і відправити в сковороду, а можна попередньо подрібнити в кухонному комбайні.
Лише коли вся овочева маса гарненько протушкувати, поверніть в сковороду м'ясо, також додайте всі спеції і сіль за смаком.
Тепер залийте вміст сковороди вином (найкраще використовувати червоне вино), накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1-2 годину. Слідкуйте, щоб рідина занадто рано не випарувалася і страва не згоріло. При необхідності доливайте ще потроху вина, води або бульйону.
У буханці хліба виріжте м'якоть з серединки. У нас вийшла гарна хлібна тарілка, в якій можна ефектно подавати страву.
Готову яловичину з овочами викладіть в хлібну тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте. Смачного!