Шашлик з телятини по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
Багаття, природа, душевна компанія - що ще потрібно для щастя? Звичайно ж, смачно приготований шашлик. М'який, соковитий, ароматний, з ніжною телятини - такий шашлик припаде до смаку всім друзям.
Ось і тепло, і літо на носі вже. Все більше людей вибираються на природу. Ну, звичайно ж, жоден пікнік не обходиться без шашлику. Готувати шашлик не дуже-то й важко, якщо є хороший перевірений рецепт. Але іноді хочеться спробувати щось нове. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт приготування шашлику з телятини по-азербайджанські. Готував такий шашлик я всього пару раз, але він завжди виходив соковитим, м'яким і дуже смачним. Мої друзі і рідні оцінили смачний шашлик, пропоную і вам приготувати шашлик з телятини по-азербайджанські.
- Телятина - 3 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 кілограма
- Сіль - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Рослинна олія - 250 грам
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Сушений чебрець - 1 щіпка
Свіже м'ясо необхідно помити під проточною водою, видаліть з нього все плівки.
Нарізаємо телятину на невеликі шматки, відправляємо м'ясо в посуд, в якій воно буде маринуватися. Але шматки не повинні бути дуже дрібними, приблизно 5 з 5 см.
Очищену цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями. Додаємо його до м'яса, туди ж - сіль і перець. Добре перемішати і трохи пам'ятаємо, щоб цибуля пустила сік.
Наливаємо рослинне масло, ще раз добре перемішуємо. Накриваємо кришкою - і в холодильник на 8-12 годин. Якщо у вас є сушений чебрець, додайте дрібку.
Змащуємо шампура рослинним маслом, нанизуємо на них шматки м'яса. Відправляємо смажитися на мангал. Подають такий шашлик з сирим луком, лимоном і свіжими або смаженими овочами.