Шашлик з баранини по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
Справжній азербайджанський шашлик готується тільки з баранини і маринується з гранатовим соком. Саме такий ми зараз і приготуємо. Відкривайте швидше рецепт.
Секрет справжнього азербайджанського шашлику з баранини полягає в маринаді. Крупно поріжте м'ясо і цибулю, приправити сіллю, поперчіть і добре розімніть руками. Потім видавіть в м'ясо лимон і залийте гранатовим соком так, щоб він повністю покрив м'ясо. Перемішайте і відправте в холодильник на 7-8 годин. Мариноване м'ясо надягайте на шампури і обсмажуйте протягом 20 хвилин. Смачного!
- Баранина - 2 кілограма
- Цибуля - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Гранатовий сік - 2-3 склянок
- Сіль, перець - За смаком
Баранину помийте під проточною водою і просушіть.
Наріжте м'ясо великими шматками.
Крупно поріжте цибулю.
Змішайте в мисці цибулю і м'ясо, приправити сіллю, поперчіть. Потім перемішайте руками хвилин 5, намагаючись гарненько все розім'яти.
Далі видавіть в м'ясо лимон і влийте гранатовий сік. Рідина повинна повністю покрити м'ясо, тому якщо її буде мало, долийте ще соку. Перемішайте руками і відправте маринуватися в холодильник на 7-8 годин.
Мариноване м'ясо надягайте на шампури і обсмажуйте протягом 20 хвилин.