Шашлик з СРСР
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 14 г. 0 хв.
Цей рецепт шашлику перевірений роками! За радянських часів це був найбільш ходовий рецепт приготування м'яса на природі. Згадаймо минуле!
Опис приготування:
При приготуванні цього рецепта ви можете взяти не тільки винний оцет, але і простий або яблучний. Кому який більше подобається. При нанизуванні на шампури між шматочками м'яса можна нанизати мариновані печериці.
- Свинина - 5 кілограм (шия)
- Перець мелений - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Оцет виноградний - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літрів (тепла)
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
М'ясо наріжте на порційні шматочки.
У теплій воді змішайте сіль, цукор, перець і оцет. Перемішайте, щоб все сіль розчинилися. Остудіть.
М'ясо викладіть в відро або таз, чергуючи з нарізаною цибулею. Залийте все маринадом. Дайте постояти промаринуватися 6-12 немає.
Потім нанизуйте м'ясо на шампури і готуйте на гарячому вугіллі, прожарюючи з усіх боків.