Медовий торт «Назад в СРСР»
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить віддаватися ностальгії на кухні, відтворюючи давно забуті або всіма улюблені страви з минулого, хочу запропонувати покроковий рецепт знаменитого медовика. Просто пальчики оближеш!
Хотілося б поділитися з вами чудовим варіантом, як приготувати медовий торт "назад в СРСР" . Тоненькі хрусткі коржі, ніжний крем на основі сметани і згущеного молока ... Це приголомшлива ідея домашньої випічки для всієї родини. З цим рецептом навіть недосвідчений кулінар може спробувати свої сили! Побалуйте себе і близьких приголомшливим тортиком.
- Мед - 170 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 460 грам
- Сіль і сода - 1 щіпка
- Крем - 900 грам
- Згущене молоко - 400 грам
1. У сотейнику з'єднайте мед, цукор і вершкове масло. Поставте на вогонь і прогрійте, щоб вийшла однорідна карамельна маса. Зніміть з вогню, остудіть трохи і введіть яйця. Безперервно збивайте.
2. Додайте соду, сіль і 400 грам просіяного борошна. Замісити тісто.
3. Викладіть тісто на робочий стіл, по необхідності додайте борошно, що залишилося.
4. Розділити тісто 8 однакових частин.
5. Розкачайте, виріжте рівне коло за формою тарілки, наприклад. Викладіть корж на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на кілька хвилин. Обрізки коржа покладіть поруч.
6. Випікаються коржі досить швидко, хв 5-7, головне не пересушити їх! Тому уважно стежте за першими коржами, поки не зрозумієте, скільки вам точно потрібно часу.
7. Обрізки відправте в блендер і подрібніть в крихту. Нею можна присипати торт при подачі.
8. Збийте сметану зі згущеним молоком, змастіть рясно цим кремом кожен корж.
9. Зберіть тортик, присипте його крихтою і залиште просочуватися (найкраще на ніч).
10. Приголомшлива краса, а щоб описати смак, навіть слів не вистачить. Обов'язково спробуйте!