Рецепт Шашлик з нутрії фото

Шашлик з нутрії
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
М'ясо
ПП рецепти
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Шашлик з нутрії - ідеальне рішення для тих, хто любить ніжне, соковите, ароматне м'ясо на вугіллі, але при цьому піклується про своє здоров'я і прагне до прийняття дієтичних рішень в кулінарії.

За вмістом поживних і біологічно активних речовин, а також вітамінів і мінералів, м'ясо нутрій не поступається таким шашличним «лідерам», як свинина і баранина, а поліненасичених жирних кислот в ньому навіть більше. З нутрії можна готувати найрізноманітніші страви, але шашлик з м'яса цього гризуна виходить просто винятковим - хто пробував, той знає. Завдяки великій кількості жиру воно прекрасно підходить для приготування саме на вугіллі, але при цьому вважається дієтичним.

Всупереч поширеній помилці, тонковолокнисту і соковите м'ясо нутрії не має ніякого специфічного смаку і запаху - звичайно, якщо правильно його обробити.

Отже, як приготувати шашлик з нутрії?

1. Тушку (вага якої, в середньому, становить 4-7 кг) потрібно очистити від підшкірного жиру, видалити всі нутрощі, крім серця, нирок і печінки, і вирізати спинні залози, які розташовані під шкірою в області 4-го шийного і 6-го грудного хребця - саме вони надають м'ясу нутрії терпкий мускусний запах, Котрий, до речі кажучи, багато гурмани навіть цінують.

2. Далі потрібно нарізати м'ясо - чим молодша нутрія, тим крупніше можуть бути шматки - і промити під проточною водою, після чого укласти його в каструлю, пересипавши крупно порізаною і злегка «пригніченим» цибулею. Шашлик взагалі любить цибулю, і шашлик з нутрії не виняток - чим більше покласти, тим соковитіше буде м'ясо.

3. Тепер справа за маринадом. В окремій ємності змішується сухе вино з рослинним маслом і спеціями, заливається поверх м'яса, а потім вміст каструлі перемішується, і вона забирається в холод на термін від 3 годин до півдоби. Солити маринад не варто - м'ясо стане жорстким. А ось гніт зверху можна покласти, хоча це і не є обов'язковим.

4. Безпосередньо перед приготуванням м'ясо треба знову перемішати, а маринад злити, процідити і, нагрів до температури 40-50С, додати сіль - якщо цією рідиною, нехай і не дуже презентабельною на вигляд, поливати м'ясо в процесі приготування, воно покриється абсолютно приголомшливою хрусткою, але при цьому м'якою скоринкою.

5. М'ясо нанизати на шампури, чергуючи жирні шматки з більш пісними або розміщуючи між ними невеликі свіжі помідори. Смажити на вугіллі, періодично підкидаючи тонкі сирі гілочки фруктових дерев (це додасть шашлику пікантний злегка копчений аромат) і поливаючи солоним маринадом.

6. Подавати, посипавши крупно порізаною зеленню петрушки, з гарніром з відвареного рису, картоплі або запечених овочів (помідори, які смажилися разом з м'ясом, як раз будуть до речі) і улюбленим «шашличним» соусом.

Шашлик з нутрії готовий. Смачного!


  • Мясо нутрии- 3 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 0, 5 кілограма
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Запашний перець - 10 штук
  • Червоний перець - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Естрада - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
За вмістом поживних і біологічно активних речовин, а також вітамінів і мінералів, м'ясо нутрій не поступається таким шашличним «лідерам», як свинина і баранина, а поліненасичених жирних кислот в ньому навіть більше. З нутрії можна готувати найрізноманітніші страви, але шашлик з м'яса цього гризуна виходить просто винятковим - хто пробував, той знає. Завдяки великій кількості жиру воно прекрасно підходить для приготування саме на вугіллі, але при цьому вважається дієтичним.

Всупереч поширеній помилці, тонковолокнисту і соковите м'ясо нутрії не має ніякого специфічного смаку і запаху - звичайно, якщо правильно його обробити.

Отже, як приготувати шашлик з нутрії?

1. Тушку (вага якої, в середньому, становить 4-7 кг) потрібно очистити від підшкірного жиру, видалити всі нутрощі, крім серця, нирок і печінки, і вирізати спинні залози, які розташовані під шкірою в області 4-го шийного і 6-го грудного хребця - саме вони надають м'ясу нутрії терпкий мускусний запах, Котрий, до речі кажучи, багато гурмани навіть цінують.

2. Далі потрібно нарізати м'ясо - чим молодша нутрія, тим крупніше можуть бути шматки - і промити під проточною водою, після чого укласти його в каструлю, пересипавши крупно порізаною і злегка «пригніченим» цибулею. Шашлик взагалі любить цибулю, і шашлик з нутрії не виняток - чим більше покласти, тим соковитіше буде м'ясо.

3. Тепер справа за маринадом. В окремій ємності змішується сухе вино з рослинним маслом і спеціями, заливається поверх м'яса, а потім вміст каструлі перемішується, і вона забирається в холод на термін від 3 годин до півдоби. Солити маринад не варто - м'ясо стане жорстким. А ось гніт зверху можна покласти, хоча це і не є обов'язковим.

4. Безпосередньо перед приготуванням м'ясо треба знову перемішати, а маринад злити, процідити і, нагрів до температури 40-50С, додати сіль - якщо цією рідиною, нехай і не дуже презентабельною на вигляд, поливати м'ясо в процесі приготування, воно покриється абсолютно приголомшливою хрусткою, але при цьому м'якою скоринкою.

5. М'ясо нанизати на шампури, чергуючи жирні шматки з більш пісними або розміщуючи між ними невеликі свіжі помідори. Смажити на вугіллі, періодично підкидаючи тонкі сирі гілочки фруктових дерев (це додасть шашлику пікантний злегка копчений аромат) і поливаючи солоним маринадом.

6. Подавати, посипавши крупно порізаною зеленню петрушки, з гарніром з відвареного рису, картоплі або запечених овочів (помідори, які смажилися разом з м'ясом, як раз будуть до речі) і улюбленим «шашличним» соусом.

Шашлик з нутрії готовий. Смачного!

Схожі рецепти