Шашлик з курки з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Любіть шашлики, але з якоїсь причини не їсте шашлик зі свинини? Тоді рекомендую свій варіант, як приготувати шашлик з курки з кефіром. Він виходить соковитим, ароматним і рум'яним.
Такий маринад - це фантастика, його добре використовувати не тільки для курячого шашлику, а й для інших видів м'яса або овочів. Цього разу готую шашлики з курячого філе, без додавання овочів. Готую страву за допомогою сковороди гриль, можна в духовці або на відкритому вогні (тоді використовуються не дерев'яні шпажки, а залізні шампури).
- Куряча грудка - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1/2 штуки
- Імбир - За смаком
- Сіль - За смаком
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
1. Відділяю м'ясо від кістки, потім зрізаю жир і хрящі, мою м'ясо і витираю його серветками насухо.
2. Отримані філе нарізаю смужками, близько 1 сантиметра в товщину.
3. Корінь імбиру (1-2 см) очищаю і натираю на крупній тертці. Зубчики часнику чищу і пропускаю через прес. Цибуля мою і дуже дрібно нарізаю.
4. У герметичний пакет вливаю кефір, додаю імбир і часник, цибуля, кладу сіль, паприка, кайенскийперець і відвалів лимонний сік. Розміщую в пакет м'ясо, щільно закриваю пакет і перемішую, відправляю в холодильник на 8 годин.
5. Перед тим, як готувати, відкриваю пакет і додаю куркуму, завдяки їй виходить красивий жовтий колір, ще раз перемішую.
6. Курячий шашлик нанизую на довгі дерев'яні шпажки і складаю на тарілку.
7. Сковороду гриль розігріваю без додавання масла, викладаю по кілька шпаг (скільки поміститься).
8. Закриваю кришкою і готую 3 хвилини, відкриваю і дивлюся на готовність, при необхідності знову закриваю кришку і дожарівать.
9. Подаю шашлик гарячим (можна з рисовим гарніром), прикрашаю лимоном і дрібно нарубаної петрушкою.