Шашлик з курки в банку
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик, приготований на мангалі, безумовно смачне і популярне блюдо в теплу пору року. Але, коли за вікнами хуртовина, ви цього собі дозволити не можете. Шашлик в банку, в духовці - ось вихід!
Про спосіб запікання шашлику в духовці знають поки що мало хто. Звичайно, ви не отримаєте в цій страві характерного серпанок, який завжди присутній у шашлику, приготованого на природі. Але зате ви зможете в будь-яку погоду порадувати своїх близьких і гостей смачним, соковитим і ніжним шашликом. Найкраще в банку виходить шашлик з курки і свинини. Яким робити маринад, вибирати вам. Хай щастить!
- Куряче філе - 500 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти для приготування шашлику в банку.
Куряче філе промийте і наріжте шматочками 4х4 см. Викладіть в миску.
Додайте в миску з куркою кетчуп.
Викладіть майонез і налийте рослинне масло. Це може бути соняшникова або оливкова.
Посоліть і поперчіть за смаком, посипте сушеним базиліком.
Ретельно перемішайте куряче філе, майонез, кетчуп, сіль, олія, перець і базилік. Накрийте миску кришкою або тарілкою і поставте маринуватися мінімум на 2 годину.
Після нанизати шматочки курки на шпажки.
Візьміть чисту, суху скляну банку без сколів і тріщин. По одному поставте вертикально шашлики. У мене банку на 1, 5 L. У неї поміщається 3-4 шашлику.
Накрийте банку фольгою і поставте в холодну духовку. Після духовку включите. Запікайте шашлик при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин.
Вийміть готовий шашлик з банки і якщо у вас є гриль в духовці або мікрохвильовій печі, то трохи його підрум'яньте.