Шашлик в духовці в банку
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня
,
Кавказька кухня
,
Грузинська кухня
,
Азербайджанська кухня
,
Абхазька кухня
,
Осетинська кухня
Шашлик в духовці в банку готується дуже легко, а виходить неймовірно соковитим і смачним. Для приготування ми використовуємо трилітрову банку, а м'ясо і маринад можуть бути, по суті, будь-якими.
Простий рецепт шашлику в духовці в банку я перейняла ще від своєї мами. Універсальність цього рецепта полягає в тому, що для шашлику можна використовувати будь-яке м'ясо. На вибір: свининка, телятина, індичка, куряче філе, хіба що яловичина не надто смачна виходить, хоча можливо вам вдасться смачно приготувати в банку і її.
Маринувати також можна на вашу улюбленим рецептом. Я вашій увазі представлю свій рецепт маринаду, однак при бажанні можете маринувати так, як вам більше подобається. Бажаю удачі
- М'ясо - 1 кілограм (свинина або будь-яке інше)
- Цибуля - 2 штуки
- Сметана або майонез - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок (кріп, петрушка)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Приправа для м'яса - 1 Чайна ложка
- Сіль - - За смаком
- Цедра лимону - 1 штука
- Рідкий дим - 1 Чайна ложка
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо і нарізаємо не надто великими шматочками (приблизно з волоський горіх). Потім м'ясо перекладаємо в каструлю і додаємо в неї все для маринаду. Півкільцями нарізану цибулю, майонез або сметану, видавлюємо через прес часник, кладемо свіжу зелень, оливкова олія, сіль. Якщо ви збираєтеся маринувати м'ясо всю ніч, то ні в якому разі не додаємо цедру лимона, а якщо пару годин, то ласкаво просимо:)
Все добре перемішуємо руками. І даємо настоятися м'яса пару годин.
Беремо дерев'яні шпажки, на них нанизуємо м'ясо. На дно трилітрової банки кладемо 3 зубчики часнику і ложечку рідкого диму. Складаємо шашлички і накриваємо банку складеної в кілька шарів фольгою. УВАГА! Відправляємо банку в ще холодну (! !! ) духовку, після чого розігріваємо її до 200 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 250 градусів. Готуємо шашлик ще приблизно годину.
Готовий шашлик перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Смачного!