Рецепт Шашлик в духовці в банку фото

Шашлик в духовці в банку
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня , Грузинська кухня , Азербайджанська кухня , Абхазька кухня , Осетинська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Шашлик

Шашлик в духовці в банку готується дуже легко, а виходить неймовірно соковитим і смачним. Для приготування ми використовуємо трилітрову банку, а м'ясо і маринад можуть бути, по суті, будь-якими.

Простий рецепт шашлику в духовці в банку я перейняла ще від своєї мами. Універсальність цього рецепта полягає в тому, що для шашлику можна використовувати будь-яке м'ясо. На вибір: свининка, телятина, індичка, куряче філе, хіба що яловичина не надто смачна виходить, хоча можливо вам вдасться смачно приготувати в банку і її.

Маринувати також можна на вашу улюбленим рецептом. Я вашій увазі представлю свій рецепт маринаду, однак при бажанні можете маринувати так, як вам більше подобається. Бажаю удачі

  • М'ясо - 1 кілограм (свинина або будь-яке інше)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сметана або майонез - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок (кріп, петрушка)
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Приправа для м'яса - 1 Чайна ложка
  • Сіль - - За смаком
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Рідкий дим - 1 Чайна ложка
шашлик в духовці в банку - фото крок 1
М'ясо гарненько промиваємо під проточною водою, просушуємо і нарізаємо не надто великими шматочками (приблизно з волоський горіх). Потім м'ясо перекладаємо в каструлю і додаємо в неї все для маринаду. Півкільцями нарізану цибулю, майонез або сметану, видавлюємо через прес часник, кладемо свіжу зелень, оливкова олія, сіль. Якщо ви збираєтеся маринувати м'ясо всю ніч, то ні в якому разі не додаємо цедру лимона, а якщо пару годин, то ласкаво просимо:)
шашлик в духовці в банку - фото крок 2
Все добре перемішуємо руками. І даємо настоятися м'яса пару годин.
шашлик в духовці в банку - фото крок 3
Беремо дерев'яні шпажки, на них нанизуємо м'ясо. На дно трилітрової банки кладемо 3 зубчики часнику і ложечку рідкого диму. Складаємо шашлички і накриваємо банку складеної в кілька шарів фольгою. УВАГА! Відправляємо банку в ще холодну (! !! ) духовку, після чого розігріваємо її до 200 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 250 градусів. Готуємо шашлик ще приблизно годину.
шашлик в духовці в банку - фото крок 4
Готовий шашлик перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти