Рецепт Шашлик з баранини в духовці фото

Шашлик з баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Баранина
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Шашлик

Коли приходить осіння негода, на природу вже не вийдеш. Але іноді так хочеться шашличка. І тоді на допомогу прийде духовка. З «димком» звичайно не вийде, але буде дуже смачно.

Шашлик в духовці будемо готувати з баранини. Для цього поріжте м'ясо і шматок сала маленькими шматочками. Замаринуйте их в смеси тертого лука, лимонного соку і спецій протягом півтори години. Потім нанизати м'ясо і сало на бамбукові палички і викладіть на решітку в розігріту до 250 градусів духовку. Під решітку встановіть застелений фольгою деко з декількома шматочками сала. Запікайте до готовності, при цьому один раз переверніть, коли м'ясо почне підрум'янюватися. Подавайте на стіл зі свіжою зеленню і соусом до шашлику. Смачного!

  • Курдючне або свиняче сало - 350 грам
  • Баранина - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Мелений коріандр - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Куркума - 1 щіпка
шашлик з баранини в духовці - фото крок 1
Видаліть з м'яса все сухожилля і плівки.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 2
Поріжте баранину і сало невеликими шматочками.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 3
Складіть м'ясо і сало в миску, зверху потріть дві цибулини.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 4
Далі додайте до м'яса спеції - сіль, червоний перець, IRU, мелений коріандр, kurkumu, сік одного лимона. Добре перемішайте і залиште маринуватися на годину-півтора.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 5
Нанизати шматочки м'яса на бамбукові палички, чергуючи їх з шматочками сала.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 6
Застеліть деко фольгою, покладіть на неї кілька шматочків сала. Встановіть його в духовку.
шашлик з баранини в духовці - фото крок 7
Зверху встановіть решітку, на яку викладіть палички з м'ясом. Духовка до цього моменту повинна бути вже розігріта до 250 градусів. Через кілька хвилин, коли м'ясо почне підрум'янюватися, переверніть його іншою стороною і запікайте до готовності. Коли сало на фользі почне диміти, відразу ж приберіть деко з духовки. До цього моменту м'ясо також вже має бути готове.

Схожі рецепти