Шашлик з баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Коли приходить осіння негода, на природу вже не вийдеш. Але іноді так хочеться шашличка. І тоді на допомогу прийде духовка. З «димком» звичайно не вийде, але буде дуже смачно.
Шашлик в духовці будемо готувати з баранини. Для цього поріжте м'ясо і шматок сала маленькими шматочками. Замаринуйте их в смеси тертого лука, лимонного соку і спецій протягом півтори години. Потім нанизати м'ясо і сало на бамбукові палички і викладіть на решітку в розігріту до 250 градусів духовку. Під решітку встановіть застелений фольгою деко з декількома шматочками сала. Запікайте до готовності, при цьому один раз переверніть, коли м'ясо почне підрум'янюватися. Подавайте на стіл зі свіжою зеленню і соусом до шашлику. Смачного!
- Курдючне або свиняче сало - 350 грам
- Баранина - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Червоний перець - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Мелений коріандр - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Куркума - 1 щіпка
Видаліть з м'яса все сухожилля і плівки.
Поріжте баранину і сало невеликими шматочками.
Складіть м'ясо і сало в миску, зверху потріть дві цибулини.
Далі додайте до м'яса спеції - сіль, червоний перець, IRU, мелений коріандр, kurkumu, сік одного лимона. Добре перемішайте і залиште маринуватися на годину-півтора.
Нанизати шматочки м'яса на бамбукові палички, чергуючи їх з шматочками сала.
Застеліть деко фольгою, покладіть на неї кілька шматочків сала. Встановіть його в духовку.
Зверху встановіть решітку, на яку викладіть палички з м'ясом. Духовка до цього моменту повинна бути вже розігріта до 250 градусів. Через кілька хвилин, коли м'ясо почне підрум'янюватися, переверніть його іншою стороною і запікайте до готовності. Коли сало на фользі почне диміти, відразу ж приберіть деко з духовки. До цього моменту м'ясо також вже має бути готове.