Шашлик в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування шашлику дуже багато. Ви можете вибрати відповідний залежно від м'яса і ваших уподобань. Розповім найпростіший і полюбився мені рецепт, як приготувати шашлик в кефірі.
Можна маринувати в кефірі свинину, баранину, курку або індичку. В кефірі міститься необхідна кислинка, тому не потрібно додавати оцет, лимонний сік і іншу кислоту. При обсмажуванні шашлик можна поливати маринадом, так він буде смачніше і соковитіше. До столу шашлик подають гарячим, з овочами і зеленню.
- Свинина - 2 кілограма (наднирник або задня частина)
- Цибуля ріпчаста - 700 грам
- Кефір - 1 літр
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
1
Вимийте м'ясо і наріжте його великими шматочками однакового розміру (приблизно 7х7 сантиметрів).
2
Перекладіть м'ясо в каструлю або миску і поперчіть, додайте лавровий лист і перемішайте.
3
Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її кубиком середнього розміру, викладіть до м'яса і перемішайте, залийте вміст кефіром.
4
Надішліть м'ясо в холодильник на ніч, потім дістаньте і посоліть, відправте в холодильник ще на 1 час.
5
Розподіліть м'ясо по шампура і обсмажуйте на тліючих вугіллі, перевертаючи, близько 20-25 хвилин, потім зніміть з вогню і подавайте до столу.