Рецепт Шашлик в кефірі фото

Шашлик в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Молочні продукти, Кефір, Цибуля
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Рецептів приготування шашлику дуже багато. Ви можете вибрати відповідний залежно від м'яса і ваших уподобань. Розповім найпростіший і полюбився мені рецепт, як приготувати шашлик в кефірі.

Можна маринувати в кефірі свинину, баранину, курку або індичку. В кефірі міститься необхідна кислинка, тому не потрібно додавати оцет, лимонний сік і іншу кислоту. При обсмажуванні шашлик можна поливати маринадом, так він буде смачніше і соковитіше. До столу шашлик подають гарячим, з овочами і зеленню.

  • Свинина - 2 кілограма (наднирник або задня частина)
  • Цибуля ріпчаста - 700 грам
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
1
Вимийте м'ясо і наріжте його великими шматочками однакового розміру (приблизно 7х7 сантиметрів).
2
Перекладіть м'ясо в каструлю або миску і поперчіть, додайте лавровий лист і перемішайте.
3
Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її кубиком середнього розміру, викладіть до м'яса і перемішайте, залийте вміст кефіром.
4
Надішліть м'ясо в холодильник на ніч, потім дістаньте і посоліть, відправте в холодильник ще на 1 час.
5
Розподіліть м'ясо по шампура і обсмажуйте на тліючих вугіллі, перевертаючи, близько 20-25 хвилин, потім зніміть з вогню і подавайте до столу.

Схожі рецепти