Курячий шашлик в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кефір - чудовий ігредієнт для успішного маринаду. Його можна використовувати як для маринування риби і м'яса, так і птиці. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати курячий шашлик в кефірі.
Такий шашличок я часто готую для своїх домашніх. Він з'їдається моментально, тільки в цьому, мабуть, його "недолік" . А тому курки для маринування потрібно брати побільше. Нехай краще залишиться трохи шашлику на завтра!
- Куряче філе - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кефір - 0, 5 L
- Спеції - 1 Ст. Ложка (суміш перців, майоран, чебрець, перець чилі мелений, суміш пряних трав)
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
Кефір виливаємо в великий пластмасовий контейнер. Висипаємо туди все спеції, дрібно порубаний лук, вливаємо соєвий соус.
Курочку промиваємо і ріжемо на рівні шматочки. Викладаємо філе в наш кефірний маринад. Ми залишаємо птицю маринуватися на парочку годин в холодильнику.
Шашлик насаджує на шампура. У мангалі готуємо вугілля, щоб був сильний жар. Курячий шашлик смажимо протягом 25 хвилин, періодично перевертаючи шампура.
Ось і всі складнощі! Смачний шашлик з курки викладаємо на тарілку. Обрамляемо будь-якою зеленню або овочами. Смачного!