Курячий шашлик по-грецьки з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шашликів з курячого філе, кабачки і цибулю. Також розповім вам, з яким соусом його прийнято подавати в Греції. Дивіться і пробуйте!
Отже, як приготувати курячий шашлик по-грецьки з соусом? Я із задоволенням поділюся з вами цим прекрасним рецептом! Курочка виходить ніжною, м'якої, а овочі і соус відмінно її доповнюють. Кількість лука можна і збільшити, наприклад, взяти різні сорти: білий салатний, фіолетовий або шалот, у нього більш ніжний смак, позбавлений гіркоти. Хай щастить!
- Куряче філе - 500 грам
- Cukini - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Орегано - 1 Чайна ложка (інгредієнти для маринаду:)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0.5 чайних ложки
- Сир сирний - 120 грам (інгредієнти для соусу:)
- Йогурт грецький - 0, 25 склянки
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка
- М'ята - 1 штука (гілочка)
Підготуйте продукти для шашлику, соусу і маринаду, також знадобиться щільний пакет для маринування. Овочі та м'ясо вимийте. Приступимо!
Поріжте куряче філе, цукіні, цибуля великими шматочками.
Складіть все у щільний пакет, додайте туди орегано, оцет, сіль, перець, оливкова олія. Зауважте пакет і маринують при кімнатній температурі 30 хвилин. Періодично струшуйте або перевертайте. Замочіть бамбукові шампури в холодній воді.
Мариноване м'ясо з овочами нанизуйте на бамбукові шпажки, чергуючи, і не дуже щільно один до одного.
Для соусу з'єднайте в блендері сирний сир з йогуртом, м'ятою і оцтом.
Смажте на решітці шашлик до готовності, періодично перевертаючи щипцями для барбекю, 12-15 хвилин буде достатньо. Не пересушите курочку!
Готовий шашлик подайте з соусом, приємного!