Курячий шашлик з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курячий шашлик з картоплею в духовці - моя коронна страва, готую на всі сімейний свята. Готується просто, а виходить дуже смачно. Спробуйте!
Як приготувати курячий шашлик з картоплею в духовці?
1. Нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки приблизно однакового розміру, складаємо в миску.
2. Додаємо до шматочках курки перець, сіль, цибуля, нарізаний тонкими кільцями, оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 1-2 годину. Можна поставити на нижню полицю в холодильник або на підвіконня. Бажано миску прикрити кришкою або обернути харчовою плівкою.
3. Через 1-2 години сиру картоплю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо на деко, попередньо змащений маслом або застелений пергаментом.
4. Замариноване м'ясо нанизуємо на дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. До речі, дерев'яні шпажки краще вимочити в воді. Як тільки поставите маринуватися шашлик, шпажки замочіть.
5. Шашлики викладаємо на деко, на шар картоплі.
6. Ставимо деко в розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 30. Коли верхня частина шашликів підсмажиться їх треба акуратно перевернути, щоб м'ясо було рум'яне з усіх боків. Картопелька просочується соком від м'яса і виходить дуже смачною.
Через півгодини витягуємо деко з духовки, розкладаємо блюдо по тарілках і їмо.
Смачного! !!
- Куряче філе (зі стегна) - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Оцет 9-проц. - 50 мілілітрів
- Картопля - 7 штук (середній або великий)
1. Нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки приблизно однакового розміру, складаємо в миску.
2. Додаємо до шматочках курки перець, сіль, цибуля, нарізаний тонкими кільцями, оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 1-2 годину. Можна поставити на нижню полицю в холодильник або на підвіконня. Бажано миску прикрити кришкою або обернути харчовою плівкою.
3. Через 1-2 години сиру картоплю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо на деко, попередньо змащений маслом або застелений пергаментом.
4. Замариноване м'ясо нанизуємо на дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. До речі, дерев'яні шпажки краще вимочити в воді. Як тільки поставите маринуватися шашлик, шпажки замочіть.
5. Шашлики викладаємо на деко, на шар картоплі.
6. Ставимо деко в розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 30. Коли верхня частина шашликів підсмажиться їх треба акуратно перевернути, щоб м'ясо було рум'яне з усіх боків. Картопелька просочується соком від м'яса і виходить дуже смачною.
Через півгодини витягуємо деко з духовки, розкладаємо блюдо по тарілках і їмо.
Смачного! !!