Рецепт Курячий шашлик з картоплею в духовці фото

Курячий шашлик з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Курячі стегенця
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Курячий шашлик з картоплею в духовці - моя коронна страва, готую на всі сімейний свята. Готується просто, а виходить дуже смачно. Спробуйте!

Як приготувати курячий шашлик з картоплею в духовці?

1. Нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки приблизно однакового розміру, складаємо в миску.

2. Додаємо до шматочках курки перець, сіль, цибуля, нарізаний тонкими кільцями, оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 1-2 годину. Можна поставити на нижню полицю в холодильник або на підвіконня. Бажано миску прикрити кришкою або обернути харчовою плівкою.

3. Через 1-2 години сиру картоплю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо на деко, попередньо змащений маслом або застелений пергаментом.

4. Замариноване м'ясо нанизуємо на дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. До речі, дерев'яні шпажки краще вимочити в воді. Як тільки поставите маринуватися шашлик, шпажки замочіть.

5. Шашлики викладаємо на деко, на шар картоплі.

6. Ставимо деко в розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 30. Коли верхня частина шашликів підсмажиться їх треба акуратно перевернути, щоб м'ясо було рум'яне з усіх боків. Картопелька просочується соком від м'яса і виходить дуже смачною.

Через півгодини витягуємо деко з духовки, розкладаємо блюдо по тарілках і їмо.

Смачного! !!

  • Куряче філе (зі стегна) - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
  • Оцет 9-проц. - 50 мілілітрів
  • Картопля - 7 штук (середній або великий)
Як приготувати курячий шашлик з картоплею в духовці?

1. Нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки приблизно однакового розміру, складаємо в миску.

2. Додаємо до шматочках курки перець, сіль, цибуля, нарізаний тонкими кільцями, оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 1-2 годину. Можна поставити на нижню полицю в холодильник або на підвіконня. Бажано миску прикрити кришкою або обернути харчовою плівкою.

3. Через 1-2 години сиру картоплю чистимо, нарізаємо кільцями і викладаємо на деко, попередньо змащений маслом або застелений пергаментом.

4. Замариноване м'ясо нанизуємо на дерев'яні шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. До речі, дерев'яні шпажки краще вимочити в воді. Як тільки поставите маринуватися шашлик, шпажки замочіть.

5. Шашлики викладаємо на деко, на шар картоплі.

6. Ставимо деко в розігріту до 180-190 градусів духовку хвилин на 30. Коли верхня частина шашликів підсмажиться їх треба акуратно перевернути, щоб м'ясо було рум'яне з усіх боків. Картопелька просочується соком від м'яса і виходить дуже смачною.

Через півгодини витягуємо деко з духовки, розкладаємо блюдо по тарілках і їмо.

Смачного! !!

Схожі рецепти