Шашлик з баранини в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Маринад з кефіру відмінно вбиває специфічний запах баранячого м'яса, тому підійде тим, хто його не любить. М'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, і буквально тане в роті.
Як приготувати шашлик з баранини в кефірі? Дуже просто! знадобиться баранина, спеції, кефір, оливкова олія і лимон. Маринувати баранину в кефірі будемо протягом доби в холодильнику. Приготуйте велику каструлю або закривається миску, бажано, щоб вона не була пластмасова.
Отже, приступаємо до приготування.
1. Видаліть з баранини жилки, плівки і зайвий жир. Поріжте на шматки середньої величини.
2. Підготуйте маринад. Для цього змішайте у великій мисці кефір, оливкова олія, цедру лимона, лимонний сік, пропущений через прес часник, сіль і перець. Добре перемішайте.
3. На дно посуду, в якій буде маринуватися м'ясо, покладіть гілочки кінзи, на неї викладіть баранину.
4. Залийте м'ясо маринадом, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Надішліть в холодильник на добу.
5. Виберіть м'ясо з холодильника приблизно за годину до приготування. М'ясо повинно знайти кімнатну температуру.
6. Шампури з м'ясом обсмажуйте на мангалі до готовності, періодично повертаючи м'ясо.
Подавайте на стіл з будь-яким соусом до шашлику.
Смачного!
- Баранина - 2 кілограма
- Кефір - 1, 5 L
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 0, 5 склянки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Пучок кінзи - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
Отже, приступаємо до приготування.
1. Видаліть з баранини жилки, плівки і зайвий жир. Поріжте на шматки середньої величини.
2. Підготуйте маринад. Для цього змішайте у великій мисці кефір, оливкова олія, цедру лимона, лимонний сік, пропущений через прес часник, сіль і перець. Добре перемішайте.
3. На дно посуду, в якій буде маринуватися м'ясо, покладіть гілочки кінзи, на неї викладіть баранину.
4. Залийте м'ясо маринадом, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Надішліть в холодильник на добу.
5. Виберіть м'ясо з холодильника приблизно за годину до приготування. М'ясо повинно знайти кімнатну температуру.
6. Шампури з м'ясом обсмажуйте на мангалі до готовності, періодично повертаючи м'ясо.
Подавайте на стіл з будь-яким соусом до шашлику.
Смачного!