Рецепт Шашлик з баранини в кефірі фото

Шашлик з баранини в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Молочні продукти, Кефір, Баранина
Пісні страви, Веганські страви
На природу, На святковий стіл
Гарячі страви, Шашлик

Маринад з кефіру відмінно вбиває специфічний запах баранячого м'яса, тому підійде тим, хто його не любить. М'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, і буквально тане в роті.

Як приготувати шашлик з баранини в кефірі? Дуже просто! знадобиться баранина, спеції, кефір, оливкова олія і лимон. Маринувати баранину в кефірі будемо протягом доби в холодильнику. Приготуйте велику каструлю або закривається миску, бажано, щоб вона не була пластмасова.

Отже, приступаємо до приготування.

1. Видаліть з баранини жилки, плівки і зайвий жир. Поріжте на шматки середньої величини.

2. Підготуйте маринад. Для цього змішайте у великій мисці кефір, оливкова олія, цедру лимона, лимонний сік, пропущений через прес часник, сіль і перець. Добре перемішайте.

3. На дно посуду, в якій буде маринуватися м'ясо, покладіть гілочки кінзи, на неї викладіть баранину.

4. Залийте м'ясо маринадом, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Надішліть в холодильник на добу.

5. Виберіть м'ясо з холодильника приблизно за годину до приготування. М'ясо повинно знайти кімнатну температуру.

6. Шампури з м'ясом обсмажуйте на мангалі до готовності, періодично повертаючи м'ясо.

Подавайте на стіл з будь-яким соусом до шашлику.

Смачного!

  • Баранина - 2 кілограма
  • Кефір - 1, 5 L
  • Оливкова олія - 0, 5 склянки
  • Лимонний сік - 0, 5 склянки
  • Цедра лимону - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Пучок кінзи - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
Як приготувати шашлик з баранини в кефірі? Дуже просто! знадобиться баранина, спеції, кефір, оливкова олія і лимон. Маринувати баранину в кефірі будемо протягом доби в холодильнику. Приготуйте велику каструлю або закривається миску, бажано, щоб вона не була пластмасова.

Отже, приступаємо до приготування.

1. Видаліть з баранини жилки, плівки і зайвий жир. Поріжте на шматки середньої величини.

2. Підготуйте маринад. Для цього змішайте у великій мисці кефір, оливкова олія, цедру лимона, лимонний сік, пропущений через прес часник, сіль і перець. Добре перемішайте.

3. На дно посуду, в якій буде маринуватися м'ясо, покладіть гілочки кінзи, на неї викладіть баранину.

4. Залийте м'ясо маринадом, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Надішліть в холодильник на добу.

5. Виберіть м'ясо з холодильника приблизно за годину до приготування. М'ясо повинно знайти кімнатну температуру.

6. Шампури з м'ясом обсмажуйте на мангалі до готовності, періодично повертаючи м'ясо.

Подавайте на стіл з будь-яким соусом до шашлику.

Смачного!

Схожі рецепти