Шашлик з яловичини на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб шашлик вийшов смачним і добре зажарився з усіх боків, в першу чергу, потрібен хороший маринад. Пропоную рецепт маринування шашлику на кефірі. М'ясо виходить ніжним, соковитим і ароматним!
Перед вами - простий рецепт приготування шашлику з яловичини на кефірі. Для початку підготуйте маринад з кефіру, цедри і соку лимона, перцю. Яловичина маринується близько 10 годин, можна залишити на всю ніч. Шашлик прекрасно готується на мангалі або грилі, виходить дуже ароматним і смачним. Хай щастить!
- Яловичина - 1 кілограм
- Кефір - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Цедру лимона натираємо на дрібній тертці.
З самого лимона віджимаємо сік.
Часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
У глибокій тарілці змішуємо: цедру лимона, лимонний сік, часник, перець і кефір. Ретельно все перемішуємо.
М'ясо ріжемо кубиками на шашлик, солимо.
Заливаємо маринадом м'ясо і перемішуємо. Маринується яловичина не менш 10 годин.
Нанизуємо шашлик на шампур. Готуємо над розпеченим вугіллям на мангалі / грилі.
Смачного!