Рецепт Шашлик по-московськи фото

Шашлик по-московськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Шашлик

Історія цього рецепта йде в 50-і роки минулого століття. Спочатку його продавали як напівфабрикат з баранини, пізніше стали готувати в московських ресторанах, смажили здебільшого на сковороді.

Згодом шашлик все більше стали готувати зі свинини. Даний рецепт дуже добре підходить для цього виду м'яса. Варто зауважити, що сіль тут додається перед смаженням, а в іншому процес знайомий кожному без винятку.

  • Свинина - 800 грам(ošeek)
  • Лимон - 1/2 штуки (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки (середнього розміру)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
шашлик по-московськи - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо наріжте на шматочки, по 30-40 грам.
шашлик по-московськи - фото крок 2
2 цибулини поріжте дрібно, одну цибулину кільцями.
шашлик по-московськи - фото крок 3
У глибоку чашку викладіть м'ясо. Додайте подрібнену цибулю, мелений перець, сік лимона і шматочки лимона. Все добре перемішайте, як би перетираючи м'ясо.
шашлик по-московськи - фото крок 4
Зверху викладіть кільця цибулі. Сіль не додавайте! Закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин.
шашлик по-московськи - фото крок 5
По закінченню часу, дістаньте м'ясо з холодильника і посипте сіллю, перемішайте і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин. Після шашлик можна смажити. Якщо ви смажите на природі, то насаджуючи м'ясо на шампур, чергуйте з кільцями цибулі.
Якщо смажите в домашніх умовах, за допомогою електричної шашличниці, цибуля можна обсмажити окремо.
шашлик по-московськи - фото крок 6
Я смажила в електричної шашличницю протягом 15 хвилин.
шашлик по-московськи - фото крок 7
Шашлик готовий до подачі.
шашлик по-московськи - фото крок 8
Подавайте шашлик з зеленню, томатним соусом і свіжими овочами на ваш смак.
Смачного!

Схожі рецепти