Шашлик по-московськи
(покроковий рецепт з фото)
Історія цього рецепта йде в 50-і роки минулого століття. Спочатку його продавали як напівфабрикат з баранини, пізніше стали готувати в московських ресторанах, смажили здебільшого на сковороді.
Згодом шашлик все більше стали готувати зі свинини. Даний рецепт дуже добре підходить для цього виду м'яса. Варто зауважити, що сіль тут додається перед смаженням, а в іншому процес знайомий кожному без винятку.
- Свинина - 800 грам(ošeek)
- Лимон - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки (середнього розміру)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо наріжте на шматочки, по 30-40 грам.
2 цибулини поріжте дрібно, одну цибулину кільцями.
У глибоку чашку викладіть м'ясо. Додайте подрібнену цибулю, мелений перець, сік лимона і шматочки лимона. Все добре перемішайте, як би перетираючи м'ясо.
Зверху викладіть кільця цибулі. Сіль не додавайте! Закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин.
По закінченню часу, дістаньте м'ясо з холодильника і посипте сіллю, перемішайте і дайте постояти при кімнатній температурі 30 хвилин. Після шашлик можна смажити. Якщо ви смажите на природі, то насаджуючи м'ясо на шампур, чергуйте з кільцями цибулі.
Якщо смажите в домашніх умовах, за допомогою електричної шашличниці, цибуля можна обсмажити окремо.
Якщо смажите в домашніх умовах, за допомогою електричної шашличниці, цибуля можна обсмажити окремо.
Я смажила в електричної шашличницю протягом 15 хвилин.
Шашлик готовий до подачі.
Подавайте шашлик з зеленню, томатним соусом і свіжими овочами на ваш смак.
Смачного!
Смачного!