Розтягаї по-московськи
(покроковий рецепт з фото)
Розтягаї готують з дріжджового тіста з різними начинками. Їх особливістю є те, що вони робляться як пиріжки, але зверху залишається невеликий отвір. Спробуйте розтягаї з капустою!
Такі розтягаї гарні самі по собі. Але також їх можна подати до перших страв замість хліба. І смачно, і ситно! Спробуйте!
- Борошно - 320 грам
- Молоко - 200 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 6 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Капуста - 500 грам
- М'ясо - 400 грам
- Жовток яєчний - 1 штук
- Кунжут - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 1 чайних ложок
Для приготування тіста розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Дайте постояти в теплому місці протягом 10-20 хвилин, щоб опара підійшла.
Потім додайте в опару сіль, рослинне масло і борошно. Замісити тісто, щоб воно не липло до рук. Поставте в тепле місце на 1 час, щоб тісто добре підійшло.
За цей час приготуйте начинку. Обсмажте нарізану цибулю і терту моркву. Додайте нашатковану капусту, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на слабкому вогні.
Окремо обсмажте дрібно нарізане м'ясо.
Потім змішайте капусту з м'ясом, додайте томатну пасту і трохи підсолити. Гасіть все разом до готовності хвилин 10-15. Готову начинку трохи остудіть.
Розкачайте невеликі шматочки тіста. У центр викладіть начинку і защипніть краю з двох сторін, щоб вийшла "човник", а в центрі залишилося невеликий отвір. Викладіть розтягаї на деко, застелене пергаментом.
Змастіть розтягаї жовтком і посипте кунжутом. Дайте постояти хвилин 10. Потім поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 15 хвилин.
Готові розтягаї трохи остудіть і угощайтесь.
Смачного!
Смачного!