Шашлик по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам простий рецепт шашлику по-домашньому - незважаючи на свою простоту і невигадливість, він анітрохи не втратив своєї актуальності, а м'ясо, приготоване таким чином, виходить дивно ніжним і соковитим.
Для мене словосполучення «шашлик по-домашньому» - це дитинство, поїздки на природу, шматки свинини з налиплими на них кільцями томного маринованої цибулі, які чоловіки діставали з величезною каструлі і насаджували на шампури, весело перемовляючись і жартуючи один над одним… У ті далекі часи в продажу ще не було соєвих соусів, про можливість маринувати м'ясо в пиві або фруктових соках було дуже туманне уявлення, і єдино вірним вважався шашлик зі свинини, витриманою в сухому червоному вині.
Багато і зараз продовжують вважати цей рецепт найкращим… спробуємо? ;)
- Свинина - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Вино червоне сухе - 0, 5 L
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Перець горошком - 10 штук
- Сіль - За смаком
М'ясо (рекомендую брати молоду свинячу шию, вона прекрасно підходить для приготування на вугіллі, але можна і вирізку) позбавити від осколків кісток і бруду, промити, обсушити і нарізати шматочками розміром приблизно з сірникову коробку.
Цибулю нарізати великими кільцями.
Починаємо укладати інгредієнти для шашлику в каструлю: шар м'яса, потім шар цибулі, пару лаврових листочків, пучку солі, перець горошком і поливаємо червоним вином (воно повинно бути не холодне, а кімнатної температури). Потім повторюємо процедуру, поки м'ясо і цибулю не закінчаться.
Прибираємо каструлю в холодильник на кілька годин.
Прибираємо каструлю в холодильник на кілька годин.
Дістаємо каструлю і залишаємо трохи «зігрітися». Моєму помідори, особливо великі розрізаємо на дві-чотири частини.
Нанизуємо м'ясо, чергуючи його з кільцями цибулі і помідорами, на шампури і запікаємо на вугіллі до готовності. В процесі скроплюємо все тим же вином, розведеним 1:1 з водою.
Їмо гарячим, запиваємо вином, спілкуємося з близькими і згадуємо дитинство…