Рецепт Шашлик по-домашньому фото

Шашлик по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам простий рецепт шашлику по-домашньому - незважаючи на свою простоту і невигадливість, він анітрохи не втратив своєї актуальності, а м'ясо, приготоване таким чином, виходить дивно ніжним і соковитим.

Опис приготування:

Для мене словосполучення «шашлик по-домашньому» - це дитинство, поїздки на природу, шматки свинини з налиплими на них кільцями томного маринованої цибулі, які чоловіки діставали з величезною каструлі і насаджували на шампури, весело перемовляючись і жартуючи один над одним… У ті далекі часи в продажу ще не було соєвих соусів, про можливість маринувати м'ясо в пиві або фруктових соках було дуже туманне уявлення, і єдино вірним вважався шашлик зі свинини, витриманою в сухому червоному вині.

Багато і зараз продовжують вважати цей рецепт найкращим… спробуємо? ;)

  • Свинина - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
  • Помідори - 1 кілограм
  • Вино червоне сухе - 0, 5 L
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Перець горошком - 10 штук
  • Сіль - За смаком
шашлик по-домашньому - фото крок 1
М'ясо (рекомендую брати молоду свинячу шию, вона прекрасно підходить для приготування на вугіллі, але можна і вирізку) позбавити від осколків кісток і бруду, промити, обсушити і нарізати шматочками розміром приблизно з сірникову коробку.
шашлик по-домашньому - фото крок 2
Цибулю нарізати великими кільцями.
шашлик по-домашньому - фото крок 3
Починаємо укладати інгредієнти для шашлику в каструлю: шар м'яса, потім шар цибулі, пару лаврових листочків, пучку солі, перець горошком і поливаємо червоним вином (воно повинно бути не холодне, а кімнатної температури). Потім повторюємо процедуру, поки м'ясо і цибулю не закінчаться.
Прибираємо каструлю в холодильник на кілька годин.
шашлик по-домашньому - фото крок 4
Дістаємо каструлю і залишаємо трохи «зігрітися». Моєму помідори, особливо великі розрізаємо на дві-чотири частини.
шашлик по-домашньому - фото крок 5
Нанизуємо м'ясо, чергуючи його з кільцями цибулі і помідорами, на шампури і запікаємо на вугіллі до готовності. В процесі скроплюємо все тим же вином, розведеним 1:1 з водою.
шашлик по-домашньому - фото крок 6
Їмо гарячим, запиваємо вином, спілкуємося з близькими і згадуємо дитинство…

Схожі рецепти