Азу по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Практично кожен традиційний рецепт, господині підлаштовують під свої смакові переваги. Пропоную вашій увазі одну з таких варіацій - азу по-домашньому.
Азу по-домашньому являє собою цікаве поєднання м'яса, картоплі, солоних огірків і томатної заправки. Це повноцінне блюдо, яке прекрасно підійде як для обіду, так і для вечері.
- Яловичина - 500 грам
- Помідор - 5-6 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Солоний огірок - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Картопля - 3-4 штук
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування азу по-домашньому починається з м'яса. Яловичину вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Цибулину очистити і подрібнити. У сотейник з товстим дном налити рослинне масло і прогріти його. Відправити туди м'ясо з цибулею і обсмажити до золотистого кольору.
2. Поки м'ясо смажиться, можна зайнятися соусом. Для його приготування необхідно протерти помідори (можна скористатися блендером) і додати дрібно нарізану або пропущений через прес часник. Коли м'ясо з цибулею стане золотистим, відправити в сотейник соус.
3. Тим часом обсушити огірки і нарізати невеликими брусочками.
4. Надіслати огірки в сотейник. Посолити і поперчити за смаком. Накрити сотейник кришкою і тушкувати на середньому вогні.
5. У цей час можна зайнятися картоплею. Очистити, вимити і нарізати його тонкими брусочками.
6. На окремій сковороді в невеликій кількості олії обсмажити картоплю до золотистої скоринки. Посолити за смаком.
7. Коли м'ясо стане м'яким, додати в сотейник картопля. Все ретельно перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 5-7 хвилин. Ось і весь простий рецепт азу по-домашньому.