Шашлик на решітці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Якщо у вас немає мангала, то приготувати відмінний шашлик можна в духовці. Все дуже просто і відносно швидко. Беріть на замітку мій рецепт!
Опис приготування:
Найпростіший спосіб приготування шашликів, на мій погляд, це запекти їх в духовці на решітці. При цьому м'ясо виходить ніжним, соковитим і дуже смачним. Маринад для м'яса може бути будь-яким на ваш смак. Головне не пересушити м'ясо. Хай щастить!
- Куряче філе - 500 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Зелень - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування шашлику.
Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в миску.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте кільцями. Додайте в миску з курячим філе.
Додайте соєвий соус.
Додайте сметану.
Посипте куряче філе сіллю, чорним меленим перцем і сушеним базиліком.
Додайте нарізану зелень.
Перемішайте куряче філе з цибулею, соєвим соусом, сметаною, сіллю, перцем, базиліком і зеленню. Поставте в холод мінімум на годину.
Нанизуйте куряче філе на шпажки, чергуючи з цибулею. Після викладіть шашлики на решітку. Я використовувала грати від мікрохвильовки.
Запікайте шашлички в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Шашлики на решітці в духовці готові. Подавайте гарячими з будь-яким соусом на ваш смак.