Шашлик з риби на решітці
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати шашлик з риби на решітці. Це зовсім нескладно, особливо, якщо вам пощастить купити вже оброблену рибу. Беріть на замітку мій рецепт!
Шашлик з риби стане прикрасою будь-якого столу. Його можна приготувати на решітці, на мангалі і навіть в домашніх умовах в духовці, використовуючи шпажки. Візьмемо доступну за ціною червону рибу - горбушу. Ви можете використовувати будь-яку іншу рибу сімейства лососевих. Блюдо виходить не тільки дуже смачне, але і майже дієтичне. Пікніковий сезон в розпалі! неодмінно спробуйте!
- Горбуші - 1 штука
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Відріжте у риби голову і хвіст. Зріжте плавники. Якщо необхідно видалити нутрощі, потім рибу промийте та висушіть паперовим рушником. Наріжте тушку стейками середньої товщини.
Перекладіть нарізані шматочки в глибоку миску. Полийте рибу соком лимона, посипте сіллю і чорним меленим перцем. Залиште рибу маринуватися буквально на 10-15 хвилин.
Потім викладіть рибу на решітку і відразу відправте на мангал з розжареним вугіллям.
Час приготування шашлику не більше 7-10 хвилин. У процесі запікання рибу необхідно перевернути один раз.
Шашлик з риби на решітці готовий. Смачного!