Рецепт Шашлик зі свинини на решітці фото

Шашлик зі свинини на решітці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча вирізка
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви, Шашлик

Крім класичного варіанту приготування шашлику на шампурах, дуже популярний варіант смаження на решітці. Не можу сказати що цей спосіб швидше, а ось м'ясо точно завжди ніжне і соковите. Спробуйте!

Найпопулярніше м'ясо для шашлику - це свинина. І не дивно, адже м'ясо м'яке, смачне і досить швидко готується. Сьогодні розповім вам, як приготувати шашлик зі свинини на решітці. В середньому шашлик готується 20 хвилин, а на його підготовку не втече багато часу. Маринад зробить м'ясо соковитим, ніжним і дуже смачним. Замаринувати м'ясо можна різними способами, я поділюся рецептом вдалого і легкого маринаду, який вийде у всіх.

  • Свинина - 600 грам (м'якоть)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Соєвий соус - 2, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 2
М'ясо наріжте плоскими шматочками, приблизно як для відбивних, товщиною не менше 1 см.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 3
Змішайте всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, рослинна олія, сіль, цукор, спеції, гірчицю і свіжовичавлений сік лимона.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 4
Складіть м'ясо в глибоку миску, додайте нарізаний пір'ям цибулю і готовий маринад. Ретельно перемішайте, накрийте миску кришкою і залиште м'ясо маринуватися мінімум на 2 годину. Можна на ніч.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 5
Підготовлені шматки свинини викладіть на змащену маслом грати.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 6
Смажте періодично перевертаючи до бажаного ступеня готовності м'яса.
шашлик зі свинини на решітці - фото крок 7
Шашлик зі свинини на решітці готовий. Смачного!

Схожі рецепти