Шашлик зі свинини на решітці
(покроковий рецепт з фото)
Крім класичного варіанту приготування шашлику на шампурах, дуже популярний варіант смаження на решітці. Не можу сказати що цей спосіб швидше, а ось м'ясо точно завжди ніжне і соковите. Спробуйте!
Найпопулярніше м'ясо для шашлику - це свинина. І не дивно, адже м'ясо м'яке, смачне і досить швидко готується. Сьогодні розповім вам, як приготувати шашлик зі свинини на решітці. В середньому шашлик готується 20 хвилин, а на його підготовку не втече багато часу. Маринад зробить м'ясо соковитим, ніжним і дуже смачним. Замаринувати м'ясо можна різними способами, я поділюся рецептом вдалого і легкого маринаду, який вийде у всіх.
- Свинина - 600 грам (м'якоть)
- Цибуля - 2 штуки
- Соєвий соус - 2, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 0, 5 Ст. Ложки
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо наріжте плоскими шматочками, приблизно як для відбивних, товщиною не менше 1 см.
Змішайте всі інгредієнти для маринаду: соєвий соус, рослинна олія, сіль, цукор, спеції, гірчицю і свіжовичавлений сік лимона.
Складіть м'ясо в глибоку миску, додайте нарізаний пір'ям цибулю і готовий маринад. Ретельно перемішайте, накрийте миску кришкою і залиште м'ясо маринуватися мінімум на 2 годину. Можна на ніч.
Підготовлені шматки свинини викладіть на змащену маслом грати.
Смажте періодично перевертаючи до бажаного ступеня готовності м'яса.
Шашлик зі свинини на решітці готовий. Смачного!