Рецепт Серце під соусом фото

Серце під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Серце
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дивовижно, але серце прийнято готувати тільки у свята, додаючи його в салати або подаючи в якості закуски. Але ж страв з серця дуже багато, та й коштує воно навіть дешевше м'яса.

Опис приготування:

Мій рецепт, як приготувати серце під соусом, я б назвала «а-ля бефстроганов», тільки замість яловичини я кладу відварне серце. Виходить набагато ніжніше, і, як на мене, в рази смачніше. В якості соусу можна класти тільки сметану, але мені більше подобається варіант зі сметаною і томатною пастою або кетчупом. Тоді готову страву має більш насичений смак.

  • Свиняче серце - 500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука (великий)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
серце під соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Серце заздалегідь відваріть до готовності в підсоленій воді. Середній час приготування серця - близько 1, 5 годину.
серце під соусом - фото крок 2
Відварене серце поріжте соломкою, а цибуля порубати півкільцями. Обсмажте серце разом з цибулею протягом 7-10 хвилин на рослинній олії.
серце під соусом - фото крок 3
Потім додайте сметану і томатну пасту, перемішайте. Готуйте ще 10 хвилин. В кінці спробуйте на сіль, якщо потрібно, додайте ще трохи.
серце під соусом - фото крок 4
Серце під соусом готове. Подавайте його гарячим. Дуже добре поєднується з ніжним картопляним пюре. Смачного!

Схожі рецепти