Серце під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно, але серце прийнято готувати тільки у свята, додаючи його в салати або подаючи в якості закуски. Але ж страв з серця дуже багато, та й коштує воно навіть дешевше м'яса.
Мій рецепт, як приготувати серце під соусом, я б назвала «а-ля бефстроганов», тільки замість яловичини я кладу відварне серце. Виходить набагато ніжніше, і, як на мене, в рази смачніше. В якості соусу можна класти тільки сметану, але мені більше подобається варіант зі сметаною і томатною пастою або кетчупом. Тоді готову страву має більш насичений смак.
- Свиняче серце - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука (великий)
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Серце заздалегідь відваріть до готовності в підсоленій воді. Середній час приготування серця - близько 1, 5 годину.
Відварене серце поріжте соломкою, а цибуля порубати півкільцями. Обсмажте серце разом з цибулею протягом 7-10 хвилин на рослинній олії.
Потім додайте сметану і томатну пасту, перемішайте. Готуйте ще 10 хвилин. В кінці спробуйте на сіль, якщо потрібно, додайте ще трохи.
Серце під соусом готове. Подавайте його гарячим. Дуже добре поєднується з ніжним картопляним пюре. Смачного!