Фруктове серце зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Фруктове серце зі сливами - дуже оригінальний і досить простий у приготуванні десерт. Щоб приготувати його - доведеться потрудитися, проте воно того варто!
Рецепт:
1. Дріжджове тісто: підігріти молоко. Ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці ретельно перемішати. Додати інші інгредієнти і тепле молоко. Беремо міксер, встановлюємо спеціальну насадку з гачком для твердого тесту, перемішуємо все це справа деякий час на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості протягом приблизно 5 хвилин до утворення гладкого однорідного тесту. Покрити тісто і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться. Попередньо розігріти духовку.
Верхній / нижній жар: близько 200 ° С
Температура повітря: близько 180 ° C
Помити сливи, видалити кісточки і зробити невеликі надрізи у верхній частині. Злегка посипати тісто борошном і розкачати його на папері для випічки у вигляді кола (Ø 25 см). Зробити на колі розріз завдовжки приблизно 10 см. Злегка розтягнути кінці в різні боки і сформувати серце. Покласти серце разом з папером на деко.
2. Начинка: змішати сметану з жовтком і ванільним цукром. Покрити серце отриманою масою, при цьому залишити вільний край шириною приблизно 1 см. Зверху каскадообразно викласти сливи внутрішньою стороною догори. Поставити деко в духовку.
Рівень складності: середній
Час випічки: близько 25 хвилин
Остудити пиріг на кухонній решітці.
3. Прикраса: протерти через сито абрикосовий конфітюр і довести до кипіння в невеликій каструлі. Залити сливи ще теплим конфитюром і посипати мигдалем. У довільному порядку посипати серце цукром і подати в теплому вигляді або холодним.
Варіант рецепта: можна приготувати фруктове яблучне серце; для цього на сметану замість слив викладіть часточки яблук. Приготуйте за рецептом, залийте конфитюром і посипте родзинками замість мигдалю. Або посипте сметану спочатку цукром з корицею Dr. Oetker і 50 г меленого мигдалю, а потім викладіть яблучними часточками.
Удачі в приготуванні!
- Молоко - 100 мілілітрів (для тіста)
- Борошно пшеничне - 300 грам (для тіста)
- Упаковка сухих дріжджів- 1 штука (для тіста)
- Цукор - 50 грам (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Білок яєчний - 1 штука (для тіста)
- Сметана жирна - 76 грам(38 г - для тіста і 38 г - для начинки)
- Зливи - 1 кілограм (для начинки)
- Жовток яєчний - 1 штука (для начинки)
- Упаковка ванільного цукру- 1 штука (для начинки)
- Абрикосовий сокиру - 4 Ст. Ложки (для прикраси)
- Мигдаль мелений - 1 Ст. Ложка (для прикраси)
1. Дріжджове тісто: підігріти молоко. Ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці ретельно перемішати. Додати інші інгредієнти і тепле молоко. Беремо міксер, встановлюємо спеціальну насадку з гачком для твердого тесту, перемішуємо все це справа деякий час на мінімальній швидкості, потім на максимальній швидкості протягом приблизно 5 хвилин до утворення гладкого однорідного тесту. Покрити тісто і залишити в теплому місці, поки воно помітно не збільшиться. Попередньо розігріти духовку.
Верхній / нижній жар: близько 200 ° С
Температура повітря: близько 180 ° C
Помити сливи, видалити кісточки і зробити невеликі надрізи у верхній частині. Злегка посипати тісто борошном і розкачати його на папері для випічки у вигляді кола (Ø 25 см). Зробити на колі розріз завдовжки приблизно 10 см. Злегка розтягнути кінці в різні боки і сформувати серце. Покласти серце разом з папером на деко.
2. Начинка: змішати сметану з жовтком і ванільним цукром. Покрити серце отриманою масою, при цьому залишити вільний край шириною приблизно 1 см. Зверху каскадообразно викласти сливи внутрішньою стороною догори. Поставити деко в духовку.
Рівень складності: середній
Час випічки: близько 25 хвилин
Остудити пиріг на кухонній решітці.
3. Прикраса: протерти через сито абрикосовий конфітюр і довести до кипіння в невеликій каструлі. Залити сливи ще теплим конфитюром і посипати мигдалем. У довільному порядку посипати серце цукром і подати в теплому вигляді або холодним.
Варіант рецепта: можна приготувати фруктове яблучне серце; для цього на сметану замість слив викладіть часточки яблук. Приготуйте за рецептом, залийте конфитюром і посипте родзинками замість мигдалю. Або посипте сметану спочатку цукром з корицею Dr. Oetker і 50 г меленого мигдалю, а потім викладіть яблучними часточками.
Удачі в приготуванні!