Печиво «червоне серце»
(покроковий рецепт з фото)
День всіх закоханих уже давно пройшов, але висловити свою любов рідним і близьких можна в будь-який день. Допоможе в цьому проста і смачна випічка. Записуйте, як приготувати печиво «Червоне серце».
Якщо у вас є формочки інших фігурок, наприклад, квіти або зірочки, сміливо використовуйте їх. Можете розділити тісто на частини і кожну зафарбувати в інший колір. Печиво можна прикрасити кокосовою стружкою або кондитерської посипкою, а в тісто додати не тільки шоколад, але сухофрукти, іриски. Їжте вже остигле печиво.
- Борошно - 260 грам
- Цукор - 50 грам
- Розпушувач - 1 1/4 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Шоколадні чіпси (крихта) - 90 грам
- Маслянка або кефір - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Червоний харчовий барвник - 0, 5 чайних ложки
1. У мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль.
2. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і викладіть в миску з сухими інгредієнтами, розімніть його в грубу крихту.
3. Коли крихта вже готова, додайте шоколадні чіпси і перемішайте.
4. У кефір або сколотини додайте ванільний екстракт і перемішайте.
5. Слідом додайте до нього червоний барвник і гарненько розмішайте.
6. Вилийте рідкі інгредієнти в крихту з шоколадом.
7. Перемішайте тісто лопаткою, але не замішуйте його.
8. Посипте стіл борошном і викладіть на нього тісто, розкачайте його не надто тонко.
9. Спеціальними формочками у вигляді сердечок виріжте фігурки.
10. Деко застеліть пергаментом і викладіть печиво. Змастіть кожну заготовку молоком, щоб вийшла гарна скоринка.
11. Кожне сердечко прикрасьте кондитерської посипкою у вигляді сердечок. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
12. Дістаньте деко і перекладіть випічку на решітку.
13. Насолоджуйтесь вже остиглим печивом. Можете презентувати його як подарунок або частування.